Основният приоритет на правителството ми винаги е бил да осигури

...
Основният приоритет на правителството ми винаги е бил да осигури
Коментари Харесай

Кралица Елизабет II: Брекзит на 31 октомври е приоритет на правителството

Основният приоритет на държавното управление ми постоянно е бил да обезпечи излизането на Англия от Европейски Съюз на 31 октомври. Това съобщи кралица Елизабет II в тирада, с която обави законодателната стратегия на държавното управление на премиера Борис Джонсън на специфична гала.
По традиция при подновяването на парламентарната сесия кралицата среща членовете на двете камари на английския парламент с написаната й от държавното управление законодателна стратегия, разяснява БНР.
Когато Обединеното кралство напусне Европейски Съюз, държавното управление ми ще работи то да резервира водещата си роля в интернационалните връзки, като пази ползите ни и поддържа полезностите ни, уточни Елизабет II в края на речта си.
В програмата са залегнали 26 законопроекта, като приоритет е даден на битката с престъпността, имиграцията, опазването на здравето и околната среда.
При състояние обаче, че държавното управление на Борис Джонсън няма болшинство в Народното събрание, приемането на тези закони е под огромен въпрос.
След няколко дни на диспути следва гласоподаване на законодателната стратегия в Народното събрание.
Някои съзират в амбициозната стратегия на Борис Джонсън опит на премиера да изложи по-скоро неговата платформа преди провеждането на предварителни общи избори.
Министърът на вътрешните работи в сянка Даян Абът съобщи, че „ държавното управление употребява речта на кралицата в безсрамен опит да се творят сензационни вести, тъй като то нито има желание нито благоприятни условия да извърши тази стратегия “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР