Основният приоритет, който ще следвам в своята работа, е да

...
Основният приоритет, който ще следвам в своята работа, е да
Коментари Харесай

Социалният служебен министър обяви като приоритет възстановянето на заетостта, ще решава за пенсионерските добавки след анализ

Основният приоритет, който ще последвам в своята работа, е да се възвърне заетостта след Ковид пандемията, да се увеличи качеството на работната мощ посредством придобиване на нови умения, тъй че безработните да могат по-бързо да намерят работа, съобщи пред публицисти служебният министър на труда и обществената политика Гълъб Донев. Той пое поста от Деница Сачева.

Донев съобщи, че ще работи с мисъл за жителите и за бизнеса, с цел да бъдат преодолени по най-хубавия метод следствията от пандемията. Акцент ще бъдат уязвимите групи, които най-вече пострадаха от пандемията, добави той. Ще има целеустременост на заплащанията към тези хора.

По думите на служебния министър това, което работи добре все още, ще продължи да се ползва, а това, което има потребност от смяна, ще бъде поправено, с цел да могат българските жители да получат най-хубавата поддръжка.

Гълъб Донев съобщи, че ще работи честно, транспарантно и професионално. Той уточни, че хората в министерството са положителни експерти, работил е години с тях и има вяра в тяхната честност и професионализъм и дружно с тях ще създадат ефикасни ограниченията.

Попитан дали ще остане поддръжката от 50 лв. за пенсионерите, служебният министър сподели, че ще има изясненост, откакто се запознае с финансовото положение, като акцентира, че мисълта за хората и жителите ще бъде съществена.

Министърът изрази признателност, че поема поста от Деница Сачева, с която се познават от дълго време и са работили дружно добре.

Деница Сачева съобщи на Гълъб Донев директория с информация за всички публични поръчки в министерството. Тя съобщи, че оставя министерството в положително положение. По думите на Сачева всички ограничения за хората и бизнеса са обезпечени с касовите заплащания до края на юни. Мярката, обвързвана с родители, които би трябвало да гледат децата, до момента в който учат онлайн, също е обезпечена до края на годината, уточни Сачева.

Предстои служебното държавно управление да вземе решение по какъв начин ще продължи тези ограничения, като изключително значимо е това за туристическия бизнес, тъй като в разгара на сезона ще има потребност от поддръжка, добави Сачева. Тя изрази убеденост, че Гълъб Донев ще се оправи и няма да се подаде на реваншистки настроения и на натиска на улицата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР