Основният полузащитник Давид Силва отпадна от състава на Манчестър Сити

...
Основният полузащитник Давид Силва отпадна от състава на Манчестър Сити
Коментари Харесай

Манчестър Сити без Давид Силва и Де Бройне срещу Шахтьор

Основният полузащитник Давид Силва отпадна от състава на Манчестър Сити за гостуването на Шахтьор (Донецк) в Шампионската лига в сряда. Испанецът получава отмора от мениджъра Пеп Гуардиола и ще остане в Англия, откакто островитяните към този момент си осигуриха първото място в група “F” на конкуренцията с пет победи в пет мача.

Двубоя в Украйна поради наказване пропуща и различен основен халф - Кевин де Бройне, а Бенжамен Менди и Джон Стоунс не са разполагаем поради травми.

Гуардиола по всяка възможност ще даде опция за изява на част от запасите и на някои по-млади играчи с оглед идното огромно дерби на Манчестър против Юнайтед в неделя във Висшата лига. Тийнейджърите Фил Фодън и Брахим Диас, които дебютираха в Шампионската лига в четвъртия кръг против новобранеца Фейенорд, още веднъж са включени в групата от 20 футболисти, а други двама юноши - Тосин Адарабиойо и Даниел Гримшоу също ще пътуват за Украйна.

" Ще играем изцяло съществено. Казах на играчите в съблекалнята, че в случай че на някой не му се играе против Шахтьор, да ме уведоми. В момента, в който потеглим за Украйна, ще приготвя оптималния проект и състав, с който да се победим. Става въпрос за почитание към противника, към Наполи и към шампионата. Имаме страхотна опция да приключим с цялостен актив от 18 точки, което е влиятелно за всеки тим. Най-добрият метод да се подготвим за дуела с Юнайтед и да играем добре против Шахтьор ", разяснява Гуардиола.

Украинците се нуждаят от точка, с цел да се класират за осминафиналите, до момента в който при загуба те може да бъдат изместени от Наполи, в случай че италианците победят Фейенорд в другия мач. Шампионска Лига 5 кръг, вторник 21 ноември  Манчестър Сити 1:0краен резулат  Фейенорд
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР