Основният опонент на Марк Маркес за световната титла този сезон

...
Основният опонент на Марк Маркес за световната титла този сезон
Коментари Харесай

Довициозо: Липса на скорост, а не грешката ми е разковничето в Австралия

Основният конкурент на Марк Маркес за международната купа този сезон в MotoGP Андреа Довициозо разказа миналата Гран При на Австралия като голямо отчаяние, само че е на мнение, че неуспехът му се дължи не просто на неточност, а на липса на скорост в мотоциклета на Ducati. Дови финишира на 13-а позиция на " Филип Айлънд ", откакто започва 11-и, а още в първата обиколка изгуби девет места.

Италианецът съумя да се върне до стартовата си позиция, само че в заключителната фаза нямаше скоростта да спре Дани Педроса и Скот Рединг, които го изпревариха на старт-финалната права. Дови дойде в Австралия с закъснение от 11 точки по отношение на водача Маркес, а си потегли с утроено такова – 33 точки при оставащи две надпревари до формалното закриване на сезон 2017.

" Със сигурност бе доста неприятен резултат, изключително за шампионата. Със сигурност грешката ми първоначално усложни обстановката, само че действителността бе малко по-различна. Всъщност ние въобще не бяхме бързи. Характеристиката на тази писта разрешава елементарно завиване и ние установихме това още в тренировките. Гумите обаче ги нямаше към този момент осем обиколки преди финала. Този сезон бяхме на равнище тук-там, на които преди не сме били, само че на тази писта се случи противоположното. Знаем, че битката за купа ще бъде доста сложна в идните две надпревари, само че за благополучие тъкмо в този спорт е допустима ", разяснява Довициозо.

Попитан къде можеше да финишира без позволената неточност в първата обиколка, Дови отговори: " Трудно е да се каже, само че най-малко пред водачите на КТМ (б.р. на девето и десето място). Не по-напред от осмата позиция ".

Топ 5 в генералното класиране на MotoGP кръг преди финала във Валенсия:

1. Марк Маркес (Honda) - 269 т.
2. Андреа Довициозо (Ducati) - 236 т.
3. Маверик Винялес (Yamaha) - 219 т.
4. Валентино Роси (Yamaha) - 188 т.
5. Дани Педроса (Honda) - 174 т.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР