Основният ни проблем е с изпълнението на начален удар. Трябва

...
Основният ни проблем е с изпълнението на начален удар. Трябва
Коментари Харесай

Пранди: Ще направя всичко да оправя проблема ни със сервисите

" Основният ни проблем е с осъществяването на начален удар. Трябва да работим и аз ще направя всичко, с цел да се оправим с това, тъй като ни тежи доста. "  

Това обяви селекционерът на националния ни волейболен тим Силвано Пранди след втората поредна и общо шеста загуба на отбора в Лигата на нациите - 1:3 (-14, -20, 23, -21) от Италия в последния дуел от минитурнира във Варна. В резултат нашите са на 12-о място от 16-те тима в Лигата и не са си обезпечили оставането си в нея и следващата година.

Пранди обаче е спокоен, тъй като за него е значимо тимът да е в оптимална форма за олимпийската подготовка, която ще е отново във Варна (9-11 август). В нея противници ще са олимпийският първенец Бразилия, Египет и Пуерто Рико. 

" Първо би трябвало да стартира да консолидирам главния състав. Това последователно ще стартира да носи успокоение, само че може да стане след завръщането на Теодор Салпаров и Виктор Йосифов. Факт е, че в този момент работим с една група от играчи, някои от които трябваше да се възстановят и се включваха последователно. За мен не е притеснително, не е значимо сега да сме във форма, а когато е най-важно. Дали времето ще ни стигне, с цел да имаме претенции от мен образ до олимпийската подготовка - аз най-малко считам, че ще стане. Имаме задоволително време. Искам да дам малко отмора на Тодор Скримов, който има физически проблеми, и на Николай Пенчев заради персонални аргументи ", сподели още италианецът.

Той повежда тима към Куяба (Браз), където през уикенда ще е генералната инспекция против олимпийските първенци от Бразилия. Другите противници в този минитурнир от Лигата на нациите са Русия и Германия. 

" Страшно доста лесни топки паднаха, би трябвало да работим над тези неща. Нужни са тренировки и неизменност, да разберем, че не всеки път би трябвало да блъскаме с всички сили - установи пък звездата Цветан Соколов, който се завърна в състава за шампионата във Варна. - Нека да гледаме и положително, имаше и позитивни неща. Треньорът ни сподели грешките, гледахме видео. Лошото е, че незабавно тръгваме, все пътуваме и нямаме време за тренировки. Най-важно е да разберем системата на игра, която Пранди постанова. "

А разпределителят Георги Братоев пое виновността за загубата от Италия:  " Голяма част от виновността за представянето ни е моя. Не можах да се оправя с разпределянето на играта. Надиграха ни тотално. Имаме три блока, те – 11. Пореден мач нещата при нас не се получават, уповавам се с времето това да се промени ".

Братоев няма да пътува за Бразилия, с цел да се възвърне изцяло от остаряла контузия. Ще го замести Георги Сеганов, който влезе в последните два гейма и против Италия, а като авариен разпределител пътува дебютантът Владимир Станков. В Куяба ще играят още двама дебютанти - диагоналът Радослав Парапунов и посрещачът Пламен Шекерджиев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР