Основният наратив е, че в традиционното шествие могат да присъстват

...
Основният наратив е, че в традиционното шествие могат да присъстват
Коментари Харесай

Кремъл отмени и „Безсмъртния полк“, руски блогари разкриват защо

Основният разказ е, че в обичайното шествие могат да участват и портретите на починалите в по този начин наречана „ Специална военна интервенция “
Традиционното шествие " Безсмъртният полк " тази година публично бе анулирано. Организаторите на събитието споделят, че са " решили да се отдалечат от мащаба на една улица и един площад, и предпочитание да бъде уголемен неговия формат “. В обществените мрежи обаче се излагат и други версии кой и за какво реши към този момент да няма акция „ Безсмъртен полк “, написа Каспаров.Ру.

Дмитрий Зотиков:
„ Унищожавайки „ Безсмъртния полк “, самото държавно управление демонстрира, че се е оплашило от основания от него фетиш към гибелта. Едно е, когато хората носят портрети на хора, които от дълго време са умряли и напълно друго, когато те преди малко са били убити на фронта в Украйна. Според формалната версия, те са няколко хиляди, а портретите на какъв брой от тях ще бъдат показани на улицата, единствено Господ знае.
Така „ Безсмъртният полк “ може да разкрие една от най-големите секрети на модерна Русия. Поради това беше неразрешен освен в граничните региони, само че на всички места. Забравяйки в това време ветераните, които са завладяли Берлин в последната фаза на Втората международна война. Сега към този момент нищо не зависи от тях.
Ето какъв брой постоянно PR технологиите удрят своите основатели. И всеки, който е дълги години е взел участие с портрети в „ Безсмъртния полк “, може да допусна, че е бил използван. Но ще го признаят единствено пред себе си. Защото в този момент в Русия могат мощно да приказват единствено оръдията. ”

Иван Преображенски:
" Властите се преструват, че се опасяват от терористични офанзиви и се грижат за сигурността на популацията на 9 май. Всъщност те са по-склонни да се опасяват от несистемната му, безконтролна интензивност. Любителите на тероризма ще маршируват със фотоси на Вагнеровци и на други татарски владетели, а съперници на войната – ще шестват със фотоси на украински бранители на страната си от експанзия. Трудно може да бъдат удържани в този безпорядък. А те ще посенат даже портрети на деца, убити от съветски ракети. И най-важното - множеството хора няма да пострадат безусловно от нищо.
Всичко е ясно – идентичността на акцията, учредена на успеха във Втората международна война, е мъртва. Путин я умъртви. Но той крие това, по тази причина не всички са осъзнали истината. Така възпоменателната концепция за „ Безсмъртния полк “, която в миналото са откраднали от същински деятели, безшумно я погребват, тъй че никой да не забележи, че към този момент е мъртва. “

Федор Крашенинников:
„ Самият Путин разрушава ритуалите, върху които се гради целият държавен фетиш през последните години. “

Дмитрий Колезев:
„ Съществуват минимум три версии за анулацията на „ Безсмъртния полк “. Първата, най-баналната, е обвързвана със сигурността и страха от терористични офанзиви или провокации при акции, в това число в Москва.
Второто, за която загатва политика Елвира Вихарева - че хората съвсем несъмнено ще вземат участие в „ Безсмъртния полк “ с портрети на починалите в Украйна, а броят на пресните фотоси може да се окаже депресиращо огромен за режима на Путин.
Третата версия, която има връзка с втората, е, че управляващите към този момент толкоз се опасяват от реакцията на обществото, че внимават да не се събират хора даже тогава, когато могат да бъдат глобени от властта. Кой знае с какво въодушевление може да бъде тълпата в даден град, защо ще си приказват хората, когато още веднъж видят многото " пресни " портрети. Тълпата мъчно може да бъде следена, историята познава образци, когато лоялни дейности се трансформират в митинги (да си спомним образеца с румънския водач Чаушеску).
Но като цяло е добър знак, че тази полуофициална гражданска акция трябваше да бъде анулирана - това припомня какъв брой е надалеч сегашната обстановка от нормалността и стабилността в страната. “

Ел Мюрид:
" В премахването на предходния формат на „ Безсмъртния полк “ с шествия по улиците на градовете не виждам нищо неприятно. В последна сметка някак си празнувахме този ден даже преди „ Безсмъртния полк “.
Самият " Полк " стартира като самодейност изпод и като това бе един от форматите за на празника. Не е главното събитие, само че беше нарадно с останалите начинания.
След като обаче функционерите на „ партията на властта “ подхванаха тази самодейност, събитието стартира да мирише на нафталин, а първичната концепция бързо се изроди в вървене с транспаранти и портрети на кого ли не. До смешки с портрети на фигури от Третия райх.
Като цяло, премахването на " Безсмъртния полк " със сегашната му смъртоносна етикеция не анулира нищо, с изключение на официалността. Нищо не губим, всичко се възстановява. "

Телеграм канал " Малюта Скуратов ":
„ Едно от главните идеологически събития, шествието „ Безсмъртният полк “, ненадейно беше анулирано. Оказва се, че управляващите признават, че не могат да обезпечат сигурността на събитието. Но може би въпросът е различен. И тази анулация няма да е еднократна събитие. На пръв взор потвърдено историческо събитие внезапно се трансформира в политическа бомба. А в случай че хиляди хора излязат в цялата страна с портрети на починалите при спецакции в Украйна родственици, то цената на тази Специална военна интервенция, чиито цели не са ясни на всеки, ще станат забележими. И ще станат забележими мащабите на загубите от нея. Така че " Безсмъртният полк " очевидно чака преформатиране. Не всеки се вписва в критериите за величие. "

Телевизионен канал " Политрук 2.0 ":
„ Отговорът е напълно елементарен: Путин не може да върви отпред на колоната в действително московско време -„ от съображения за сигурност “и защото той няма да е отпред, няма по какъв начин вървят и останалите останалите.
Той има същата логичност и във връзка с цяла Русия. “

Телевизионен канал " СерпомПо ":
„ Централният щаб на „ Безсмъртния полк на Русия “ ООД приканва всички да разгласяват фотоси на родственици ветерани на уеб страницата на придвижването в обществените мрежи (като сменят аватара си) и даже върху облеклата (?!) и колите.
Обичайното опрощение е - от съображения за сигурност. Всъщност управляващите явно се опасяват, че прекалено много хора ще излязат с портрети на участници, само че не в онази далечна Втора международна война, а със фотоси на починалите през миналата година в Специалната военна интервенция. И настроението, с което тези хора излизат, може да се окаже друго от досегашната, утвърдена от властта, патриотична горделивост. Тогава какво имаме - отворена рана, болежка и тъга на хиляди хора, останали без синове, съпрузи, татковци, хвърлени в интервенцията в Украйна.
Щабофицерите също оферират да изпращат фотоси на участници в СВО, които да разгласяват на техния уебсайт. От тях ще приготвят „ тематична картина “. Какво е належащо, с цел да се ги поддържат и тези, които се борят, и тези, които са отказали, и техните фамилии! “

Telegram канал " Master Pen ":
„ Пригожин прикани СВО да се ограничи до отбранителните линии, само че в действителност става дума за анулацията на самодейността на „ Безсмъртния полк “ и районните паради на Победата.
Обяснението, че това се прави от съображенията за сигурност е уместно за гранични региони, по един или различен метод уязвими за врага. Но значимите субекти наподобява не са в заплаха, те се намират надалеч от фронтовата линия. Въпреки това въпреки всичко се появяват в онлайн " Безсмъртният полк " към този момент в някакъв разбъркан формат – като да вземем за пример фотоси на дядовци на прозорците на колите, изображения в прозорците на жилища и къщи. Като цяло поражда нова наклонност в сходни акции, проведени в памет на героите, които изключват всеобщи събития с прекалено струпване на остарели и изключително нови фотоси.
Разбира се, СВО не се случва без загуби и в действителност може да се окаже, че „ Безсмъртният полк “ през миналата година към този момент е прераснал в цяла дивизия или даже в цяла една действителна войска... "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР