Основният ми приоритет е модернизацията на Българската армия. Това заяви

...
Основният ми приоритет е модернизацията на Българската армия. Това заяви
Коментари Харесай

Военният министър: Чакаме разрешението на Конгреса на САЩ за покупката на Страйкър

Основният ми приоритет е модернизацията на Българската войска. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев във връзка информацията, че Държавният департамент на Съединени американски щати е одобрил евентуалната продажба на България на бронетранспортьори " Страйкър "  за 1,5 милиарда $. 



" Процедурата е стартирала през май. Тогава е изпратено питане до Съединени американски щати с съответни условия и параметри. От американска страна евентуалната продажбата е утвърдена и от Пентагона, и от Държавния департамент. От тяхна страна следва да стигне до Конгреса, тъй като единствено той може да даде окончателното утвърждение за договорката, изясни военният министър.

По думите му това е оптималното количество техника и оптималната цена, за която може да се приказва в този план.  " Очакваме доста скоро група от Съединени американски щати, с цел да се направи обзор на това, което те назовават line by line - всичко, което заявяваме с изясненост какво желаеме, ще се откажем ли от нещо друго или ще желаеме повече, и тогава ще бъде избрана крайната цена и съставът на този план. Става въпрос единствено за нови машини. Това е един от главните планове и още първоначално, когато встъпих в служба разгласих, че модернизацията на сухопътни войски е мой главен приоритет, тъй като тя е доста изостанала ", сподели Тагарев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР