Основният извод от местните избори е, че се стабилизира политическата

...
Основният извод от местните избори е, че се стабилизира политическата
Коментари Харесай

Политическата система се стабилизира, ГЕРБ ще изкара мандата

Основният извод от локалните избори е, че се стабилизира политическата система, обрисува се цялостен мандат на ГЕРБ, няма политическа алетрнатива или най-малко не я разпознават гласоподавателите. Българска социалистическа партия наподобява неубедително за жителите, без значение, че е направила стъпка напред. Това сподели пред БТВ някогашният министър председател Иван Костов. Въпреки това, изборите, изключително в София, давали доста съществени сигнали, които би трябвало да бъдат регистрирани. Според него не се обрисува икономическа рецесия до края на мандата.

Иван Костов обори с цифри тезата на премиера Борисов и на някогашния президент Росен Плевнелиев, че "Демократична България " са подкрепили не дясната партия ГЕРБ, а лявата Мая Манолова.

"Ако се огледа деликатно и се проучва вотът за общински съветници в столицата, ще забележим, че той е мощно опозиционен. Тези, които са се оповестили по някакъв метод против ръководството на София – Българска социалистическа партия, "Демократична България " и "Спаси София ", в случай че "Спаси София " беше намерила политическо посланичество и беше осъществила осемте си мандата щеше да бъде съотношението 32 на 29 общински съветници в ущърб на ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация и "Атака ", съобщи Костов. По думите му от тези осем мандата единствено един се осъществя, а останалите се преразпределиха.

"Работата е там, че "Спаси София " няма право да се яви с листа за общински съветници, тъй като не са политическа партия, а са гражданско придвижване. Гражданството би трябвало да разбере, че на политическия терен не може да образува опция. Политическата система е предпазена със специфичен закон за политическите партии, който не позволява цивилен организации или придвижвания да се съревновават на равна нога с партиите. Хората би трябвало към този момент да схващат, че не може да се мине през тази врата ", акцентира някогашният министър председател.

Той отхвърли обвиняванията на ГЕРБ, че "Демократична България " е предала десницата и е подкрепила Мая Манолова на втория тур на локалните избори. Костов пресметна, че на първия тур претендентите от ръководещата коалиция - Фандъкова, Джамбазки и Сидеров, са с общо 186 000 гласа, на втория тур Фандъкова взема малко над 209 000 гласа с към 23 000 повече. По думите му гласовете на опозицията са общо 225 980, само че Манолова не взема тези гласове на втори тур. Тя взема малко над 189 000 гласа, тя не взема гласовете, поради които се е показал гневът на премиера Борисов.

"Ако ги беше получила, Манолова щеше да победи на втори тур с 225 000 на 209 000 гласа ", акцентира Иван Костов. Според него по три метода гласоподавателите на "Демократична България " са подкрепили Фандъкова – веднъж като са "отишли за гъби ", тъй като тя води след първи тур, повторно, като не са подкрепили никой, тъй като тя води след първи тур и трети път, като са дали своят вот за нея. "Само стартирането на бюлетина за Манолова е избор против Фандъкова. Това обвиняване на почива на действителностите, не почива на числата. Това са спекулации ", уточни някогашният министър-председател.

"От шест години не се занимавам с политика. Това го знае господин Бойко Борисов ", уточни Костов. Той отговори по този начин на гневните слова на премиера Бойко Борисов на националното заседание на ГЕРБ с новоизбраните кметове от партията. "Много съм наскърбен от нашите другари, само че ние би трябвало да спрем да ги назоваваме десница. Това са някогашните деца, внуци на алената номенклатура ", сподели предишния четвъртък Борисов.

"Обвинението на Бойко Борисов не почива на числата ", бе изводът на някогашния министър председател.

По думите на Костов тематиката "Брекзит " не е позната на българския фен. "Големият проблем е напълно на друго място. Ще си разреша да се самооценя с вярната си прогноза, която направих преди 2 месеца. Сега мога да потвърдя напълно прогнозата си. Изборите изрично ще бъдат извоювани от Борис Джонсън, той ще изведе Англия от Европейски Съюз със съглашение, което една камара на общините ще одобри. Големият въпрос е за какво Англия ще напусне Европейски Съюз ", разяснява Иван Костов. Той добави, че "Томас Кук " е типично доказателство по какъв начин всички ще изгубят от Брекзит.

"Никой не се възмути, че Макрон сподели че НАТО е в мозъчна гибел. Кабинетът би трябвало да реагира на изявленията му ", сподели още Костов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР