Основният идеолог на Демократична България, гуруто на дясното, на ДСБ

Основният идеолог на Демократична България, гуруто на дясното, на ДСБ ...

Плевнелиев: Основната функция на Костов през последните 20 години е да разделя дясното.Основният идеолог на Демократична България, гуруто на дясното, на ДСБ на всички останали - Иван Костов, основната функция, която аз виждам, че той изпълнява, по един перфектен начин, е да разделя дясното. То да бъде слабо, разделено, нацепено. Това, което видях преди една седмица е същото, затова ме боли. Това каза днес в предаването "Панорама" на БНТ Росен Плевнелиев (президент 2012-2017 година).

В интервюто той продължи с атаките срещу "Демократична България", започнати по-рано през седмицата на форум на ГЕРБ, партията от която беше издигнат. Плевнелиев повтори, че за него най-голямата драма е била, че лидерите на "Демократична България", представяна като градска десница са избрали да подкрепят Мая Манолова.

"Това, което видях на втория тур (на изборите в София, б.а) меко казано ме съсипа, мен ме заболя. Те ежедневно плюха, критикуваха ГЕРБ. Срещу Радев не казаха нищо, С мълчаливо съгласие подкрепиха Манолова", допълни той.

Според Плевнелиев, ако "Демократична България" иска да промени нещо, е нужно да влезе в парламента и едно следващо правителство, а след атаките срещу ГЕРБ им остава вариант да го направят само с БСП или ДПС

Бившият регионален министър и президент допълни, че разногласията с ГЕРБ по редица теми - изборът на главен прокурор и строежът на Белене, но бива да са повод да се руши съюза на проевропейски, продемократични и пропазарни сили.

В отговор на въпрос Росен Плевнелиев каза, че няма амбиции пак да бъде президент и активен политик, но ще остане активен гражданин. Той прогнозира, че на следващите парламентарни и президентски избори битката няма да е между ляво и дясно, а между демократи и популисти. "В групата на популистите слагам презиедна популист Радев, Корнелия Нинова, като лидер на БСП, Мая Манолова, Слави Трифонов... Чудя се вече дали, "Демократична България не го докараха до там да бъдат по-скоро популистка, отколкото ясно, ценностно ориентирана политическа партия", завърши Плевнелиев.

Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (465)

Източник: dnevnik.bg