Основният идеолог на Демократична България, гуруто на дясното, на ДСБ

...
Основният идеолог на Демократична България, гуруто на дясното, на ДСБ
Коментари Харесай

Плевнелиев: Основната функция на Костов през последните 20 години е да разделя дясното

Основният идеолог на Демократична България, гуруто на дясното, на ДСБ на всички останали - Иван Костов, главната функционалност, която аз виждам, че той извършва, по един съвършен метод, е да разделя дясното. То да бъде едва, разграничено, нацепено. Това, което видях преди една седмица е същото, по тази причина ме боли. Това сподели през днешния ден в предаването " Панорама " на Българска национална телевизия Росен Плевнелиев (президент 2012-2017 година).

В изявлението той продължи с офанзивите против " Демократична България ", стартирани по-рано през седмицата на конгрес на ГЕРБ, партията от която беше повдигнат. Плевнелиев повтори, че за него най-голямата драма е била, че водачите на " Демократична България ", представяна като градска десница са избрали да поддържат Мая Манолова.

" Това, което видях на втория тур (на изборите в София, б.а) меко казано ме унищожи, мен ме заболя. Те всекидневно плюха, подлагаха на критика ГЕРБ. Срещу Радев не споделиха нищо, С безмълвно единодушие поддържаха Манолова ", добави той.

Според Плевнелиев, в случай че " Демократична България " желае да промени нещо, е нужно да влезе в Народното събрание и едно последващо държавно управление, а след офанзивите против ГЕРБ им остава вид да го създадат единствено с Българска социалистическа партия или Движение за права и свободи

Бившият районен министър и президент добави, че различията с ГЕРБ по редица тематики - изборът на основен прокурор и градежът на Белене, само че бива да са мотив да се разрушава съюза на проевропейски, продемократични и пропазарни сили.

В отговор на въпрос Росен Плевнелиев сподели, че няма упоритости отново да бъде президент и деен политик, само че ще остане деен жител. Той предвижда, че на идващите парламентарни и президентски избори борбата няма да е сред ляво и дясно, а сред демократи и популисти. " В групата на популистите поставям презиедна популист Радев, Корнелия Нинова, като водач на Българска социалистическа партия, Мая Манолова, Слави Трифонов... Чудя се към този момент дали, " Демократична България не го докараха до там да бъдат по-скоро популистка, в сравнение с ясно, ценностно насочена политическа партия ", приключи Плевнелиев.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (465)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР