Основният фокус на национална сигурност за САЩ сега е надпреварата

...
Основният фокус на национална сигурност за САЩ сега е надпреварата
Коментари Харесай

Новият приоритет на САЩ - подготовката за война с Русия, Китай, Иран, КНДР

Основният фокус на национална сигурност за Съединени американски щати в този момент е конкуренцията за мощност, а не тероризма . Това разгласи американският боен министър Джеймс Матис, обявявайки националната тактика за защита.

" Ще продължим да преследваме терористите, само че огромната конкуренция за мощност - не тероризмът - в този момент е главният фокус на националната сигурност на Съединени американски щати ", посочи Матис в готови мнения, оповестени от Пентагона.

Матис показа мощното обръщение на страната, отразено в документа, очевидно предупреждавайки съперниците на Америка , като добави, че американските въоръжени сили се състезавали за въздържане на експанзията в три съществени района: Индийско-Тихоокеанския, Европа и Близкия изток .

" Нашето конкурентно преимущество във всяка област на военното дело - въздух, земя, море, космос и киберпространство - ерозира ", установи Матис.

Той посочи позицията на Съединени американски щати за тези, които биха могли да подкопаят демокрацията на страната.

 Повишен риск от война на Съединени американски щати с Русия и Китай, предизвестиха специалисти
Повишен риск от война на Съединени американски щати с Русия и Китай, предизвестиха специалисти

Пентагонът създава две нови нуклеарни оръжия

" Към тези, които биха заплашили опита на Америка в демокрацията: в случай че ни предизвикате, това ще бъде вашият най-дълъг и най-лош ден ", предупре той.

Що се отнася до световната непоклатимост Матис назова Северна Корея и Иран като съществени закани .

" Изолирани режими като Северна Корея и Иран не престават да правят противозаконни дейности, които заплашват районната и даже световната непоклатимост ", разяснява военният министър на Съединени американски щати.

Той също по този начин акцентира, че Съединени американски щати са изправени пред възходящи закани от разнообразни ревизионистични сили, в това число Русия и Китай . По думите му, Москва цели да разбие НАТО, да промени сигурността в Европа и Близкия изток в нейна изгода, до момента в който " Китай сплашва съседите си с хищническа стопанска система , до момента в който милитаризира детайли в Южнокитайско море ".

 Китай и Русия разклащат позициите на Съединени американски щати като водач на международната стопанска система
Китай и Русия разклащат позициите на Съединени американски щати като водач на международната стопанска система

Редица страни интензивно се пробват да намерят опция на $

" Изправени сме пред възходящи закани от ревизионистични сили като Русия и Китай, страни, които се стремят да основат свят, съчетаем с властническите им модели - преследвайки да наложат на други страни решения в региона на сигурността, стопанската система и дипломацията ", добави шефът на Пентагона.

Според него Вашингтон възнамерява да построи нови военни партньорства, да ускори защитата на страната, инвестирайки в нуклеарни сили, както и в галактическа, кибернатична и противоракетна защита.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР