Основният беларуски опозиционен лидер призова ЕС да одобри санкции срещу

...
Основният беларуски опозиционен лидер призова ЕС да одобри санкции срещу
Коментари Харесай

От Брюксел Светлана Тихановска призова ЕС да наложи санкции на Беларус

Основният беларуски опозиционен водач прикани Европейски Съюз да утвърди наказания против държавното управление на Беларус за подправяне на президентските избори предишния месец. Светлана Тихановска посети Брюксел, с цел да призове външните министри на страните членки на Общността да покажат храброст, осведоми " Ройтерс ".
 Европейски Съюз се среща със Светлана Тихановска
Европейски Съюз се среща със Светлана Тихановска

Екатерина Захариева ще взе участие през днешния ден в съвещанието на Съвета " Външни работи "

Въпреки шест следващи уикенда на всеобщи митинги против преизбирането на президента Александър Лукашенко на 9 август, Европейски Съюз към момента не е пристъпил към осъществяване на заканата си да наложи наказания на беларуски представители. Държавите членки би трябвало да одобрят финалния лист с имената на 40 физически лица.

" Евролидерите имат аргументи да не постановат наказания, само че аз ги апелирам за повече храброст ", сподели Тихановска, която избяга в Тя направи коментара след среща с външните министри.

" Санкциите са значими в нашата битка, тъй като са част от натиска, който може да принуди по този начин наречените управляващи да стартират разговор с нас в съвета на опозицията ", означи тя на конференция.
 Тихановска приготвя черен лист с имената на чиновници на силовите структури
Тихановска приготвя черен лист с имената на чиновници на силовите структури

Призовавам правоохранителни органи да спрат насилието

Европейски Съюз и Съединени американски щати желаят нови избори в Беларус и Лукашенко да се отдръпна от властта. През август Брюксел разгласи, че ще наложи заледяване на активи и възбрана за пътешестване на представители на беларуското държавно управление, силовите структури и други.

Междувременно президентите на Литва, Полша и Румъния ще изискат от евролидерите на срещата на върха по-късно тази седмица да предложат помощ на Беларус, в случай че организира демократични избори. Пакетът ще включва удобен търговски режим с Европейски Съюз, безвизов режим, поддръжка на договарянията за влизане в Световната комерсиална организация, финансова помощ в подмяна на промени и помощ за диверсифициране на енергийния бранш, както и преход към демократична стопанска система.

На 9 август . Спорните избори провокираха най-големите антиправителствени демонстрации в 26-годишното ръководство на Лукашенко.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР