Основния ремонт на Клиниката по изгаряния в Пирогов ще приключи

...
Основния ремонт на Клиниката по изгаряния в Пирогов ще приключи
Коментари Харесай

До 3 месеца ще приключи ремонтът в Клиниката по изгаряния в Пирогов

Основния ремонт на Клиниката по изгаряния в " Пирогов " ще завърши до 3 месеца, осведомят от болничното заведение.

Ремонтът към този момент е почнал и е извънредно нужен, тъй като клиниката не е обновявана от построяването на постройката ѝ до момента, т.е. от 1978 година, оповестяват още от " Пирогов ".

Въпреки ремонтните работи е основана организация, тъй че на нито един човек да не бъде отказана нужната помощ. Малките пациенти на Клиниката по изгаряния ще бъдат одобрявани и преглеждани в изцяло обновената детска клиника по хирургия. Отделението за възрастни ще бъде преместено краткотрайно в Клиниката по хирургия. Интензивните грижи ще бъдат разпределени в детската и централната реанимации. По този метод ще бъдат обезпечени условия за болнично лекуване на пациентите на всички равнища.

Пълното възобновяване на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия се осъществя по план на стратегия Jessica (Фонд за стабилно градско развитие) и със средствата в размер на 4 358 000 лева,, обезпечени в края на 2018 година от Министерския съвет за тази цел. С тях ще бъдат ремонтирани реанимациите за деца и възрастни, както и операционният блок, ще бъде закупено и здравно и немедицинско съоръжение за потребностите на звеното.

Годишно през Клиниката по изгаряния, която е неповторима за страната ни, минават над 5200 пациенти, а се хоспитализират 1800 възрастни и 1000 деца. Извършват се 4700 оперативни интервенции, от които 1700 при деца от 0 до 18 година
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР