Основните заплати на главните разследващи полицаи към ГДБОП ще бъдат

...
Основните заплати на главните разследващи полицаи към ГДБОП ще бъдат
Коментари Харесай

Новите главни разследващи полицаи ще получават основна заплата от 1300 лева


Основните заплати на основните проверяващи служители на реда към ГДБОП ще бъдат към 1300 лв.. Като тези в София ще бъдат в размер на 1 289 лева, а тези в провинцията - 1 266 лева Това се схваща от проектонаредба за размера на главните месечни хонорари на служителите на реда, качена за публично разискване на уеб страницата за съвещания strategy.bg, оповестява “Дневник”.

Измененията в наредбата се аргументират с нуждата от привеждането ѝ в сходство с смяната в класификатора на длъжностите в Министерство на вътрешните работи, който бе одобрен от вътрешния министър при започване на предходната година. Със заповед на министъра от 21 май 2018 година обаче класификаторът бе допълнен като се сътвориха две нови длъжности - " Главен проверяващ служител на реда (в териториално звено на основна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) с регион на деяние на територията на гр.София) " и " Главен проверяващ служител на реда (в териториално звено на ГДБОП с регион на деяние отвън територията на гр. София) ". По тази причина в наредбата би трябвало да се запише тяхното главно заплащане.

В края на предходната година стана известно, че през 2018 година бюджетът на Министерство на вътрешните работи ще е повишен с 55 млн. лева Вътрешният министър Валентин Радев изиска парите да бъдат разпределени по заслуги и в проектонаредба се видя заложено от ведомството нарастване на заплатите на служителите на реда с най-малки хонорари и работещите на терен като такова не беше планувано за шефовете в системата. Полицейските синдикати възразиха като желаеха парите да бъдат разпределени по равно. Ръководството на министерството обаче не се съгласи с тях.

В началото на европредседателството на България, министър председателят Бойко Борисов провежда среща с управлението на Министерство на вътрешните работи и синдикатите поради неспиращите им митинги, макар нарастването с 55 млн. лева, което те нарекоха насмешка. Премиерът им даде обещание още 100 млн. лева и митингите стопираха - към този момент. Тези пари бяха разпределени по равно сред всички служители на реда.

Миналата година бе и първата от най-малко 10 години, в която чиновниците на Министерство на вътрешните работи получиха коледни бонуси.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР