Основните задачи пред образователната система са да приобщим и ефективно

...
Основните задачи пред образователната система са да приобщим и ефективно
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Образователната система трябва да приобщи и интегрира всяко дете

Основните задания пред просветителната система са да приобщим и дейно да интегрираме всяко дете към просветителната система.

Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в Пазарджик на среща с шефове и преподаватели, съобщи Българска телеграфна агенция. По думите му би трябвало да се обезпечи ежедневна посещаемост на децата, да придобият основни и свързващи компетентности, с цел да бъдат пълноценни жители и да се осъществят. Според министъра, с изключение на обгръщането и задържането на учениците в клас, би трябвало да се насочи внимание и към взаимоотношение с родителите, които също да имат мотивация децата им да вървят на учебно заведение.

Красимир Вълчев уточни още, че в идващите 10 години ще има дефицит на междинни и висши механически фрагменти, заради което ще се усили приемът в професионални паралелки по природонаучни и математически дисциплини и педагогичен инженерни посоки. Той изясни, че се възнамеряват стипендии за възпитаници, получили положителни оценки на матурата по математика, физика или химия, и по-късно избрали да продължат образованието си в педагогичен специалности.

Най-добрите възпитаници би трябвало да стават учители, в случай че желаеме да имаме добра просветителна система, по тази причина би трябвало да има високи заплати и да ги мотивираме в допълнение, сподели министърът. Той добави, че с поетапното нарастване на възнагражденията през 2021 година за заплати на педагогическия личен състав ще се изразходват 1 380 000 лв..

Министърът приказва още за образователните стратегии, опциите за повишение на квалификациите на учителите, въвеждане на система за атестиране и стимулиране на новаторски способи на преподаване.

Според Красимир Вълчев срещите с шефове и учители са доста потребни и се ангажира да посети всички общини в Пазарджишка област.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР