Основните усилия в грижите ви за малините през август трябва

...
Основните усилия в грижите ви за малините през август трябва
Коментари Харесай

Какво искат малиновите храсти от вас през август

Основните старания в грижите ви за малините през август би трябвало да бъдат ориентирани към възобновяване на здравето и жизнеността на растението, тъй че храстът да успее да оцелее през зимата.

Поливане

След като се прибере реколтата, поливането на малините би трябвало да се прави по-рядко, само че усърдно, с топла вода. Ледената вода от кладенеца може да убие растението.

Защита от вредители и заболявания

За да предпазите малините от вредители и заболявания, би трябвало да се съблюдават няколко елементарни правила за грижа:

• малиновото дърво би трябвало да бъде почистено от разнообразни боклуци. Счупените клони, падналите листа, болните шубраци би трябвало да бъдат изгорени;

• напръскайте с бордолезов разтвор. Това е примес от наследник камък и гасена вар (варово мляко). При изсъхнало време пригответе 5% разтвор на лекарството и обработете малините от всички страни;

• в случай че е належащо, при положение на мощно замърсяване, използвайте пестициди. В този случай е значимо прецизно да следваме инструкциите за потребление.

Подрязване на малините

Малиновите издънки, които са създали плод, се изрязват в корена. Също по този начин се отстраняват болните стебла, сухите, тънки издънки. Горната част на останалите мощни издънки се отрязва, с цел да се усили броят на яйчниците и храстовидността. Подрязването се прави с изострен нож или ножици. Не би трябвало да чупите, да изкоренявате ненужни издънки.

Подхранване на малините

Малините цъфтят и дават плодове в почва, която е богата на хранителни субстанции. Но даже и на плодородна почва, 5 g манганов сулфат и 3 g цинков сулфат би трябвало да се прибавят през август за всеки 1 m² малини. Когато отглеждате в бедна почва, би трябвало да употребявате поддържане, което съдържа калий, азот и фосфор.

Пресаждане

Мястото за пресаждане на малини се подготвя авансово. Пръстта би трябвало да е лека, не подкиселена, питателна. За засаждане на шубраци се приготвят дупки с дълбочина до 40 см. В тях се поставя примес от изгнила органична материя, плодородна почва, пепел и торове. Разсадът се поставя в дупките за засаждане, тъй че кореновата шийка да остане над земята. Корените се покриват със земя, поливат се усърдно и при нужда се привързват към опори.

Грижата за малините е извънредно лесна. Важно е да знаете последователността на дейностите и дребните секрети. С тяхна помощ добивът може да се усили доста.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР