Основните цели на ГЕРБ бяха запазване позицията на първа политическа

...
Основните цели на ГЕРБ бяха запазване позицията на първа политическа
Коментари Харесай

Харизанов обясни на какво се дължи феноменът "всички срещу ГЕРБ" в София

Основните цели на ГЕРБ бяха опазване позицията на първа политическа мощ и опазване на позициите в регионалните градове. Това сподели пред „ Фокус “ политическият анализатор Георги Харизанов.

Той добави, че пробивите на Българска социалистическа партия в Русе, Благоевград и Перник са удостоверение за демократичността на вота и неналичието на властнически режим.

„ Така действа демокрацията и това, апропо, е отлично. Пак споделям, аз доста се радвах на нулата на Българска социалистическа партия през 2015г., само че тя беше деформиране.

Тя не беше действителна. Няма по какъв начин втората политическа мощ да няма нито един кмет на регионален град. Така че в някаква степен се завръщаме към нормалността “, изясни анализаторът.

Георги Харизанов сподели още, че загубите на изборите на дългогодишни кметове е индикатор за неработещи локални структури.

Според него феноменът „ всички против ГЕРБ “ в София се дължи на невъзможността на десните партии да се опълчват на досегашното ръководство и необятната поддръжка на Мая Манолова, която се яви като „ претендент на жителите “.

Харизанов добави, че невалидните гласове от първи тур се дължи на потреблението на хартиени описи и бюлетини, които са лесни за манипулиране.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР