Основните световни валути в понеделник слабо реагират на новините около

...
Основните световни валути в понеделник слабо реагират на новините около
Коментари Харесай

Британската лира не e била толкова скъпа от април 2017-а

Основните международни валути в понеделник едва реагират на новините към комерсиалното съглашение сред Съединени американски щати и Китай. Оптимизмът от петък за скорошното сключване на договорката се смени с нерешителност на фона на неявяване на детайлности към напредъка в договарянията. Доларът се намалява по отношение на еврото и паунда, както и общо към кошницата от главните валути, до момента в който китайският юан си взема отмора след забележителния му растеж в петък.

Инвеститорите заобикалят крупни покупко-продажби в навечерието на Коледните празници.

Британската валута в петък подскочи да най-много от април 2017 година на фона на безапелационната победа на консервативната партия на изключителните парламентарни избори в Обединеното кралство. И през днешния ден сутринта фунтът продължава да показва позитивна динамичност. Премиерът Борис Джонсън даде обещание да завърши с Brexit до 31 януари.

Днес сутринта общата валута нараства във връзка с американската с на 0,19% - до $1,1142 за евро по отношение на $1,1121 за евро при закриването на търговията в петък.

Стойността на европейските пари към японските се повишава с 0,25% - до 121,87 йени за евро в съпоставяне със 121,56 йени аз евро в петък.

Курсът на $ по отношение на йената е постоянен и остава на равнището 109,38 йени за $ от края на миналата сесия.

Фунт стерлинг подскочи при започване на търговията с 0,64%, до $1,3416 з паунд по отношение на $1,3331 за паунд в петък. Спрямо общата валута английската се повишава през днешния ден сутринта с 0,40%, до 1,2040 евро за паунд от 1,1992 евро за паунд в края на миналата валутна сесия.

Стойността на златото се намалява в понеделник на фона на позитивна статистика от Китай и напредъка в комерсиалните договаряния със Съединени американски щати.

Днес сутринта цената на февруарските фючърси за златото на нюйоркската борса Comex спада с 0,95 $, до 1480,35 $ за тройунция. Мартенските фючърси за среброто нарастват с на 0,27%, до 17,058 $ за унция. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР