Основните щети са в северозападна Флорида и южната част на

...
Основните щети са в северозападна Флорида и южната част на
Коментари Харесай

Ревизирано Застрахованите загуби от урагана Майкъл достигат 6 млрд 10 млрд

Основните вреди са в северозападна Флорида и южната част на Джорджия

Загубите за застрахователната промишленост от урагана " Майкъл " в Съединени американски щати могат да доближат от $6 милиарда до $10 милиарда Това оповестиха специалисти от компанията AIR Worldwide, която се занимава с моделиране на рисковете от естествени произшествия. Така специалистите ревизираха оценката на компанията по оценка на рисковете от произшествия CoreLogic, която преди броени дни разгласи, че застрахованите загуби от бедствието ще доближат $4,5 млрд.

Основният размер на вредите от урагана, който връхлетя южните крайбрежия на Щатите предходната седмица, се образува от вятъра в северозападна Флорида и южната част на Джорджия, макар че стихията повали дървета и изкорени електрически стълбове и по на север, в щатите Северна и Южна Каролина.

Прогнозата на AIR Worldwide обгръща територията на Алабама, Флорида, Джорджия, Северна Каролина, Южна Каролина и Вирджиния. В разбора са оценени вредите, нанесени на разположените по крайбрежната линия домове, на комерсиалните и промишлените предприятия, както и на транспортните средства.

Ураганът " Майкъл " доближи американското крайбрежие на Флорида на 10 октомври и мина през няколко щата в югоизточната част на страната. Ураганът бе оценен от четвърта, предпоследна степен по разрушителност, а в епицентъра скоростта напразно доближи 250 км/ч.

Така " Майкъл " се трансформира в най-мощният вихър, достигнал сушата в тази част от страната, за всички времена откогато се води наблюдаване, от 1851 год. Стихията отнесе живота на 29 души, като тази цифра към момента не е дефинитивна и може да нарасне.

През септември ураганът " Флорънс " нанесе вреди на Северна и Южна Каролина, а застрахователните загуби бяха оценени на $1,7млрд. - $4,6 милиарда Оценките и за двете стихийни бедствия не включват разрушенията вследствие на наводненията.
Още по тематиката 12 Октомври 2018 | Застрахованите загуби от урагана Майкъл може да доближат $4,5 млрд.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР