Основните схеми са даване на пари срещу глас и опрощаване

...
Основните схеми са даване на пари срещу глас и опрощаване
Коментари Харесай

300 лева за глас в Бургаско

Основните схеми са предоставяне на пари против глас и опрощаване на отговорности в хранителни магазини

До 300 лева стига сумата, за която се търгува един глас за идните локални избори в Бургаско. Това оповестиха от полицията и прокуратурата в морския град. Цената зависи и от самата община, осведоми Българска национална телевизия.

" Имаме завишаване на формираните досъдебни производства. Към момента те са 29, което значи, че водим интензивно 29 следствия против лица, за които имаме данни, че с дейностите си считат да нарушат изборния развой ", сподели шефът на ОД на МВР-Бургас ст. комисар Емил Павлов пред националната телевизия.

От всяка една община се подават всекидневно сигнали за изборна търговия. Към момента са близо 90, прецизираха от прокуратурата. Основните схеми са предоставяне на пари против глас и опрощаване на отговорности в хранителни магазини.

От полицията оповестиха и че продължава да се работи по случая с общинския чиновник в Несебър, заловен с близо 150 хиляди лв., за които има данни, че са били готови за изборна търговия. Той бе освободен без обвинявания, само че занапред ще има развиване по този проблем, посочи още шефът на бургаската полиция.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР