Основните програми не адресират реалните икономически и социални проблеми. Топлофикация-

...
Основните програми не адресират реалните икономически и социални проблеми. Топлофикация-
Коментари Харесай

Димитър Аврамов за изборите: На старта виждане купчина каруци

Основните стратегии не адресират действителните стопански и обществени проблеми. Топлофикация- София е с чудовищни отговорности. Никой не споделя по какъв начин да се работи. Една трета от природния газ го наливаме в губещо сдружение. На хората им трябват решения. Политическа партия са се прицелили в пенсионерите - това е предизборна тактичност. Не се вземат решение проблемите на страната.  Без парламент не може да се случат доста неща. Много хора имат хрумвания за въвеждане на еднопартийна политическа система. Ако създадем президентска република изместваме точката от взимане на решения от Министерски съвет към президентството. Ние не би трябвало за имаме проблеми в енергийната сфера, къде е казуса - в политиците и страната. Опитвам се да фокусирам- другите възможности на политическата система е като  ръководството на съветската федерация- подправени и неприятни. Панацеята е систематичното възстановяване на човешкия запас в партите и понижаване на държавното управление. То е доста огромно. Защо министрите би трябвало да пипат с пръсти във всеки бранш на българската стопанска система ”, посочи той. 

 

Румяна Коларова добави: 

 

Виждаме стратегии, бе ми забавно с какво стартират. Бях учудена, Българска социалистическа партия стартират д демографска рецесия. десните при тях съществена тематика е стопански растеж. Политическа партия стартира с пенсиите, бях сюрпризирана. На второ място е корупцията. Не във всяка стратегия има логичност. Има стратегии, в които водещото е като в реклама- най-привлекателно. Във всяка стратегия има антикорупционен детайл, по тази причина не съм съгласна с сътрудника Даниел Смилов.  Избирателите имат отрицателен инстикт да им се постановат софийските тематики като топлофикация - София. Виждаме рецесия на този вид партийност, който се появи преди година и половина. ПП  желаят да възкресят опълчването, само че нещата не се повтарят или те се повтарят като покруса и фарс. Бяхме очевидци на управническата отпадналост на кабинета “Петков ”. Не се търсеше съдействие с опозицията. Съдебните промени бяха невъзможни без опозицията. Търсеше се консенсус вътре в обединението. Силните ходове на “Петков ” бяха подкрепени от опозицията. Март и април бяха изгубени и вместо да се търсят слотове, възможностите бяха пропиляни.  

Даниел Смилов: 

 

Има мотив да има мощен акцент върху пенсиите. тук има огромно подоходно неравноправие. Политическа партия се пробват да подобрят тази картина, дали е сполучливо или не, е обособен въпрос. Политическа партия е в тандем с Демократична България, то Демократична България е извела като акцент фискалната дисциплинираност. Българска социалистическа партия е обичайно върху обществена политика. ГЕРБ имат необятна палитра от ограничения, които оферират. Традиционно отсъства нещо по антикорупционната политика. Умора се вижда  и у гласоподавателите, и  у партиите. Важно е да се покаже, че ще се образува ръководство и ще се мине през ръководство без да се стига до ексцесии като това да се затвори Топлофикация през зимата. Президентската република няма да реши проблемите, има преимущество и дефекти. Нека да се се концентрираме върху одобрения модел по какъв начин да създаде държавно управление. Има два центъра - към Политическа партия и Демократична България и ГЕРБ и Движение за права и свободи. Между тези разновидности хората ще избират. Има и един половин вид - тези два центъра да търсят ръководство. Но всеки вид е забавен и има свои недостатъци. Управлението на “Петков ”- главната неточност бе, че нямаше устойчиво парламентарно болшинство. Смятам, че ще има държавно управление. Натискът върху партиите да го сформират, ще е голям.  

Слави Василев: 

 

Програмите в никакъв случай не се били притегателна мощ, никой не ги чете. това е константа в политическата ни система. В стратегиите има положителни неща, само че опциите да се случат, са скъпи. Идват несигурни времена за Европа, изключително от икономическа позиция. А те ще стигнат до нас. Смятам, че поредицата от избори сподели,че политическата система буксува. Трябва да се види дали ще се сформира държавно управление. Ако социологията е вярна, не виждам по какъв начин ще се случи това. Консенсусът не създава трайни решения за обществото. Смятам, че президентската република е решение. Слави Трифонов е прав да отвори тази тематика, само че не считам, че той има политическият капитал да организира тази борба. Партиите не им пречи изключително от избори на избори.  социологията най-вероятна ще е вярна и кабинет няма да се сформира. Хората ще видят, че тази политическа система не работи. Избирателите се изморяват. Тенденцията и спиралата от избори ще продължи. Няма да има кабинет, зная, че господин Смилов ще  възрази.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР