"Основните проекти, на които залагат Пловдив и България, са свързани

...
"Основните проекти, на които залагат Пловдив и България, са свързани
Коментари Харесай

Железопътен коридор по Пътя на коприната приоритет за Пловдив и България

"Основните планове, на които залагат Пловдив и България, са свързани с построяването на дълъг железопътен кулоар по Пътя на коприната. Пловдив чака най-хубавия вложител за възобновяване на летище "Пловдив ", което има капацитет да проработи с цялостния си потенциал ". Това съобщи регионалният шеф Здравко Димитров при разкриване на форума 16+1 през днешния ден. Пловдив е хазаин на Третата работна среща на регионалните шефове по линия на Инициативата за съдействие сред страните от Централна и Източна Европа и Китай (16+1). 
Форматът на "16 + 1 " е самодейност на Китай и е ориентирана към подсилване и разширение на съдействието сред азиатския колос и 16 страни от Централна и Източна Европа страни в региона на вложенията, превоза, финансите, науката, образованието и културата и да развива взаимноизгодни партньорства в региона на търговията, туризма, научните проучвания, опазването на здравето, образованието, културата.

В тази връзка Димитров не пропусна да изтъкне значимите българо-китайски планове и в частностуспешните планове с пловдивски адрес. "Мащабният план "Тракия икономическа зона ", който се намира на територията на Пловдивска област, притегли съществени вложения и непознати сътрудници, като договарянията и работата с китайски компании не престават да се задълбочават, а до края на 2017 година би трябвало да започва планът "Логистичен хъб за електронна търговия със селскостопански и други артикули ". 

"Пловдив се трансформира в знак за положителното сполучливо съдействие в самодейността "16+1 ". Със сигурност най-достъпният път за интернационален продан е пътят към културата, а туризмът е естественото му продължение. Най-старият град в Европа - античният Пловдив - е определен за Европейска столица на културата през 2019 година. Нашият град чака своите посетители и сътрудници, с цел да се сближават районите и да се свързват културните наследства и сегашното ", обърна се към участниците в срещата регионалният шеф. 

Приветствия към делегатите насочиха и Георг Георгиев - заместник-министър на външните работи, кметът Иван Тотев, Джан Хайджоу - ексклузивен и пълномощен дипломат на Китайската национална република в Република България и Йе Чанцин - заместител общоприет шеф на Службата на външните работи към Народното държавно управление на провинция Хъбей. Форумът се организира в три евентуални предпочитани области за съдействие "Култура и туризъм ", "Иновации и стопански зони " и "Селско стопанство ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР