Основните признаци на инфаркт при жените: 1. Дискомфорт в гърдите

...
Основните признаци на инфаркт при жените: 1. Дискомфорт в гърдите
Коментари Харесай

Пет симптома, които предсказват инфаркт при жените

Основните признаци на инфаркт при дамите:

1. Дискомфорт в гърдите - множеството инфаркти са съпроводени от възприятие на дискомфорт в централната част на гръдния панер, което не отшумява в границите на няколко минути (натиск, прилепяне или болка).

2. Дискомфорт другаде в горната част на тялото - болежка или дискомфорт в едната или двете ръце, гърба, врата, челюстта или стомаха.

3. Затруднено дишане (със или без дискомфорт).

4. Студено изпотяване, гадене или световъртеж. Основният признак на сърдечен удар както при дамите е болежка в гърдите или дискомфорт. Въпреки това дамите са по-склонни от мъжете да имат други признаци на инфаркт: затруднено дишане, гадене или повръщане и болки в гърба или челюстта.
 Много хора НЕ знаят, че това е симптом на инфаркт Много хора НЕ знаят, че това е симптом на инфаркт
Сърдечните болести са водещата причина за смъртността в международен мащаб. Повечето хора даже не си дават сметка, че инфарктът изпраща...

Каква е разликата сред ангина и миокарден инфаркт?

Повечето от жертвите на инфаркт не виждат предупредителните сигнали за идна заплаха, които се демонстрират под формата на ангина пекторис - болежка в гърдите, която също се предизвиква от исхемия.

Разликата сред ангина пекторис и инфаркт е следната: при положение на ангина пекторис притокът на кръв бързо се възвръща, болката отшумява в границите на няколко минути и не пораждат трайни увреждания на сърцето.

При инфаркт притокът на кръв доста понижава или изцяло се блокира, болката е непрекъсната и без подобаваща здравна интервенция сърдечният мускул отмира. Около 25% от всички инфаркти пораждат ненадейно, т.е. няма предшестващи признаци.

Понякога те са свързани с събитие, наречено „ безшумна “ исхемия - инцидентни спирания в притока на кръв към сърцето, които по незнайни аргументи не са съпроводени от болежка, макар че могат да доведат до увреждане на сърдечната тъкан. Тихата исхемия е постоянно срещана при пациенти с диабет.
 Тези 5 признака издават инфаркт Тези 5 признака издават инфаркт
Сърдечният инфаркт може да демонстрира коронарна артериална болест, която се развива при струпване на мазнини в артериите. Това лимитира...

Опасности и затруднения от миокарден инфаркт, застрашаващи живота

Смърт преди идване в болничното заведение настава при 25% от хората с инфаркт; останалите 75% са изложени на риск от затруднения след инфаркт, които са: удар, аритмия, сърдечна непълнота, кръвни съсиреци в краката или сърцето, аневризма.

Струва си да се означи, че хората, които са прекарали инфаркт без затруднения няколко часа след инфаркт, имат по-голям късмет за цялостно възобновяване.

 Възстановяването след инфаркт постоянно е сложен развой, защото всеки инфаркт отслабва сърцето в по-голяма или по-малка степен.

В взаимозависимост от тежестта на преживения инфаркт, по-нататъшните белези на сърцето и скоростта на здравната помощ, инфарктът може да докара до: сърдечна непълнота, при която сърцето не може да изпомпва кръвта вярно, аритмии или абнормни сърдечни ритми, сърдечен арест или неочаквана сърдечна гибел (сърцето стопира да бие), кардиогенен потрес (при който сърцето е повредено толкоз доста, че човек е в шок).

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР