Основните претенденти за поста - досегашният държавен глава Петро Порошенко

...
Основните претенденти за поста - досегашният държавен глава Петро Порошенко
Коментари Харесай

Кандидат-президентската надпревара в Украйна ще приключи с дебат на стадион

Основните кандидати за поста - досегашният държавен глава Петро Порошенко и комикът Володимир Зеленски, ще разменят главните си визии за политика и стопанска система. Последните данни сочат, че на балотажа в неделя „ за “ Зеленски биха дали своят вот към 72% от украинците, а за Порошенко - 25%.

Стадион „ Олимпийски “ е разграничен на две, само че не по широчина, а по дължина. Има две подиуми. Входовете за последователите на Петро Порошенко и Володими Зеленский са обособени, като сред групите ще има полиция и жандармерия.

Преди да стартират да се упражняват в сладкодумство, двамата претенденти са организирали концерти за поддръжниците си. Разбрали са се обаче осъществяванията да се редуват. Заявка за лъчение онлайн на словесния дуел са подали 40 локални и 9 непознати телевизионни канала. На протест преди дебата Петро Порошенко съобщи, че Кремъл би желал да види един слаб и неопитен новообранец отпред на Украйна.
 Президентските избори в Украйна: Зеленски не се яви на предизборния спор Президентските избори в Украйна: Зеленски не се яви на предизборния спор
Дебатът сред кандидатите за президент на Украйна не се състоя. Той трябваше да се организира на Олимпийския стадион в Киев, само че се появи единствено сегашният...

Докато в щаба на Зеленски резервираха безмълвие. А украинците са разграничени.

Диалог сред глухи - по този начин политолозите дефинираха упованията си за дебата. Според тях двете страни не са подготвени да се чуят. Петро Порошенко се бори за втори мандат. Според критиците му той не е съумял да се оправи с корупцията, няма и ясна тактика за края на войната в източна Украйна, а икономическата рецесия в страната се задълбочава. Сред заслугите му е отдалечаването от Русия.

Володимир Зеленски няма никакъв политически опит, поддържа участието на Украйна в НАТО, само че счита, че договаряния с Русия са неизбежни. Известно е, че зад него стои предприемачът Игор Коломойски, за който се знае, че е в спор с Порошенко.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР