Основните права на ромите остават постоянно нарушавани в ЕС. Това

...
Основните права на ромите остават постоянно нарушавани в ЕС. Това
Коментари Харесай

Европейски парламент: Правата на ромите са постоянно нарушавани в ЕС

Основните права на роми те остават непрекъснато нарушавани в Европейски Съюз. Това декларират от Европейския парламент в призната във вторник резолюция.

Te регистрират обилни спънки пред достъпа на това малцинство до обучение, настаняване, пазара на труда и опазването на здравето. Екологичен потенциал насочва апел за по-ясни цели за приобщаване на роми те и национални тактики след 2020 година, се показва в известие на институцията, представено от БНР

„ Ромите би трябвало да бъдат по-добре показани в медиите, държавните институции и политическите организации ", декларират евродепутатите. Екологичен потенциал упорства и за по-сериозни мерки в битката против антиромските настроения в Европейски Съюз. Те били  " институционализирана и вкоренена в историята форма на расизъм, която се показва в принуждение, тирада на омразата, употреба, стигматизация и дискриминация ", се показва в признатия текст.

Училищната изолираност, достъпът до пазара на труда, жилищното настаняване и опазването на здравето, са измежду основните спънки пред роми те в Европа. Екологичен потенциал отбелязва и изключително тежкото положение на младите роми , от ден на ден измежду които не работят и не учат.

Евродепутатите приканват ЕК и страните в Европейски Съюз да предложат ясни и обвързващи цели, периоди и средства за оценяване на напредъка по приобщаването на роми те. Според тях са нужни обилни публични средства и човешки сили за постигането на тези цели.ЕП приканва за приобщаване по правилото за равенството сред половете и потреблението на ориентиран към децата метод в стратегическата рамка на Европейски Съюз. Евродепутатите упорстват за нараснало присъединяване на представители на роми те и неправителствени организации в правенето на политики за приобщаване. 

В документа се отбелязва нуждата да се отбрани и насърчи равният достът до всички права за ромските деца. Отправен е апел за характерни цели против дискриминирането, както и ограничения за включване на роми те в политиките за запазване на околната среда и цифровото общество.

Структурните фондове на Европейски Съюз би трябвало да бъдат употребявани за възстановяване на изискванията на живот и бъдещите благоприятни условия на роми те, означават евродепутатите. Те приканват страните в Европейски Съюз да проучат злоупотребите със съответните фондове и да подхващат правни дейности против нарушителите. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР