Основните ограничения, свързани с разпространението на коронавируса, са ограниченията на

...
Основните ограничения, свързани с разпространението на коронавируса, са ограниченията на
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Основните ограничения заради коронавируса са ограниченията на пътуването

Основните ограничавания, свързани с разпространяването на ковид, са рестриктивните мерки на пътуването. Това съобщи Томислав Дончев след изключителния брифинг на държавното управление и Оперативния щаб по отношение на ковид. Списъкът ще бъде динамичен и ще се изготвя от две министерства Министерството на здравеопазването и Министерство на външните работи.

Имаме потребност да ограничим пътуванията на българи до страните, в които има интензивно разпространяване на вируса, както и пътуванията от такива страни до България. Такава мярка би трябвало да бъде подхваната незабавно, тъй като не можем да си позволим на територията на страната да влизат хора от такива страни.
Министерски съвет предлага да се вкара изключително състояние поради ковид Това заяви министър председателят Бойко Борисов на ексклузивен брифинг
Считаме, в това число и Министерски съвет, че в този момент е моментът да се вземат по-решителни ограничения, с цел да сме в положение да ограничим разпространяването на вируса, няма страна която да е съумяла напълно да го спре.

Бързам да подчертая, че съществена мотивация е да следваме финия баланс да подсигуряваме здравето на жителите и да съхраним стопанския живот на страната.

Извънредно състояние не значи прекъсване на стокопроизводството или ограничение на гражданските права. Единственото, което може да бъде лимитирано, е правото за свободно придвижване.

Не може да позволим лица със признаци да контактуват с други хора.

И в този момент има текстове, които плануват санкционен режим, само че те не са задоволителни. Трябва да се усилят и пълномощията на Министерство на вътрешните работи, с цел да може ограниченията да са по-ефективни.

Няма място за суматоха, просто желаеме страната да вземе всички навременни ограничения, сподели той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР