Основните мотиви за искането за отстраняване са умишлен и системен

...
Основните мотиви за искането за отстраняване са умишлен и системен
Коментари Харесай

Министърът на вътрешната сигурност на САЩ оцеля на косъм на поста си с 1 изненадващ глас

Основните претекстове за настояването за премахване са " тенденциозен и систематичен отвод да се съобрази със закона " при използването на граничната политика и " нарушение на публичното доверие ".

Гласуването беше поименно, а няколко републиканци гласоподаваха срещу отстраняването на Майоркас дружно с демократите, предава кореспондентът на в Съединени американски щати.

Конгресът стана сцена на напрежение, откакто по време на гласуването резултатът беше 215 на 215 гласа, което щеше да докара до първото от 150 години премахване на министър от поста му, само че в последния миг конгресменът републиканец Майк Галахър от Уисконсин промени вота си от " за " на " срещу ", което докара до бурно неодобрение част от съпартийците му.

Очаква се настояването за премахване от поста да бъде подложено на гласоподаване още веднъж , щом републиканците съберат нужните гласове.

В друго значимо гласоподаване Конгресът не съумя да утвърди по бързата процедура финансов пакет, целящ да даде 17,6 милиарда $ помощ на Израел. Той беше подсилен от 250 конгресмени, измежду които 46 демократи, а срещу него гласоподаваха 180, включително 14 републиканци.

Вчера президентът Джо Байдън заплаши, че ще наложи несъгласие на законопроект, включващ финансова помощ единствено за Израел, в случай че той не включва помощ за Украйна и средства за възстановяване на граничната политика.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР