Основните мерки, с които може да се предпазим от коронавирса

...
Основните мерки, с които може да се предпазим от коронавирса
Коментари Харесай

Криза за маски и дезинфектанти срещу коронавируса

Основните ограничения, с които може да се предпазим от коронавирса са недостиг. Всички наличия от защитни маски във всевъзможни разновидности ги няма. Това сподели ръководителят на Националната аптечна камара Антон Вълев в ефира на Bulgaria ON AIR. Той посочи, че маски няма и в складовете. Вълев добави, че предходната седмица са завърши всички количества на дезинфектанти, с които хората да дезинфекцират ръцете си след контакт с вероятно инфектиран с вируса.

Вълев разяснява, че няма никаква информация от страна на Министерството на здравеопазването за това дали ще има импорт на маски и доставка на дезинфектанти. Той разясни, че за момента в някои аптеки са почнали произвеждане на дезинфектанти.

Той акцентира, че за жалост аптеката не може да създаде маски. Вълев добави, че се е стигнало до там, хората да оставят авансово капаро, с цел да се запасяват авансово, когато аптеката получи маски. Той разяснява, че единствено за през вчерашния ден е имало записани 80 индивида.

Той добави, че от Министерството на здравеопазването и от спешния щаб, фармацевтите на гише, персоналните лекари - не са получили никакви указания по тази причина какви ограничения, би трябвало да вземат против ковид. Вълев акцентира, че това е мощно притеснително.

" Създават се едни координационни центрове, които постоянно излизат пред медиите, само че не споделят нищо значително ", добави той. Вълев съобщи, че не е подаден никакъв инструктаж за аптеките, както и за структурата на деяние. " Ако в този момент се появи пациент, за който имаме подозрения, че има ковид, ние нямаме никакъв инструктаж към кого да го насочим ", добави Вълев.

Вълев изясни, че ковид не е по-различен от другите епидемии като птичи или свински грип. Той добави, че за следващ път, никой от страна на страната не излезе и не споделя какви ограничения могат да се вземат. " Гражданите виждат, че страната не съгласува никакви смислени ограничения, те изпадат в суматоха и стартират да купуват повече консумативи. ", добави Вълев.

Той съобщи, че съгласно статистиката, ковид не е рисков изобщо.

Председателят на Националната аптечна камара счита, че отварянето на границите от Турция би довело до преместване на нови болести.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР