Основните индекси на повечето водещи европейски фондови борси се понижиха

...
Основните индекси на повечето водещи европейски фондови борси се понижиха
Коментари Харесай

Преговорите между САЩ и Китай белязаха търговията на европейските борси

Основните показатели на множеството водещи европейски фондови тържища се намалиха през днешния ден в края на търговията, повлияни от комерсиалните договаряния сред двете най-големи стопански системи в света, оповестява Investor.bg.

Паневропейският показател Stoxx 600 завърши с 0,21% покачване, а лондонският бенчмарк FTSE 100 отписа 0,24% от цената си, достигайки 7236,68 пункта под натиска на поскъпналата английска лира и забавените обороти на пазара, който през днешния ден е затворен в Съединени американски щати.

Германският DAX съвсем не отстъпи от цената си при отварянето на сесията, като в края означи намаляване от 0,01%. Според анализаторите вниманието на вложителите е раздвоено сред комерсиалните договаряния сред Вашингтон и Пекин и американската опасност за нарастване на митата за импорт на коли.

Единствено парижкият САС 40 прибави 0,30 на 100 до 5168,54 пункта при слаб търговски оборот от 2,4 милиарда евро. Според Франс прес това ниво е едно от най-високите годишни равнища и бе достигнато с помощта на положителните корпоративни резултати и градивните търговски договаряния сред Съединени американски щати и Китай.

Акциите на телекомуникационните компании в Европа регистрираха растеж в понеделник, като се повишиха с към 1%. Швейцарската компания Sunrise реализира най-хубав резултат, като записаният растеж в края на сесията беше над 3,4%.

Германската Wirecard се изкачи на върха на европейския бенчмарк, откакто финансовият наблюдаващ BaFin издаде възбрана за основаване или увеличение на къси позиции в акциите на компанията. Акциите на компанията скочиха с 14%.

Междувременно Coca-Cola HBC разгласи в понеделник, че ще придобие сръбския производител на бисквити и сладкарски произведения Bambi, като оповестената стойност на договорката е 260 милиона евро. Акциите на котираните на Лондон акции бяха подложени на напън по време на утринните покупко-продажби, само че се възвърнаха в края на сесията.

Цените на петрола доближиха най-високата си стойност от ноември насам в понеделник благодарениe на съкращенията на добива в Организацията на страните експортьорки (ОПЕК), както и на американските наказания против Иран и Венецуела

Международния бенчмарк Брент се търгуваше на цена от към 66,54 $ за барел, до момента в който американският вид West Texas Intermediate (WTI) се задържа на 55,99, което е растеж от 0,7% по отношение на цената при отваряне.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР