Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията във вторник

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията във вторник ...

Индексите на Wall Street тръгнаха в различни посоки в началото на сезона на отчетите*.


Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията във вторник със смесено представяне, след като J.P. Морган Chase и Citigroup дадоха началото на сезона на отчетите с по-силни тримесечни резултати от очакваните, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 3 пункта, или 0,01%, до ниво от 28910,98 пункта. Широкият измерител S&P 500  отчита понижение от 5 пункта, или 0,17%, до ниво от 3282,20 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite регистрира спад от 0,18%, или 16 пункта, до ниво от 9257,95 пункта.

Акциите на J.P. Morgan Chase поскъпнаха с над 0,6%, след като компанията публикува своя отчет за последното тримесечие. Годишната печалба на банката достигна рекордното ниво от 36,4 милиарда долара. От J.P. Morgan също отчетоха скок в приходите от търговия с облигации през четвъртото тримесечие.Още по тематаГолемите компании никога не са доминирали S&P 500 както сегаМанучин: Кризата в Boeing ще свие БВП с половин процентен пункт

Печалбата на Citigroup също е получила тласък от силния сезон на търговията с облигации, тъй като приходите на институцията от този бизнес са нараснали с 49%. Акциите на банковия гигант поскъпнаха с 0,7%.

„На годишна база тези числа изглеждат страхотно, но нека не забравяме, че четвъртото тримесечие на 2018 г. беше отчайващо“, казва Джей Джей Кинахан, главен пазарен стратег в TD Ameritrade. “И все пак това беше добър начин да започнем сезона на отчетите“, добави той.

От Delta Air Lines също отчетоха повече приходи от очакваните. Данните доведоха до поскъпване на акциите на компанията с 3,2%.

Въпреки силните резултати на J.P. Morgan, Citi и Delta обаче очакванията за сезона на корпоративните отчети са ниски.

От друга страна борсовата сесия в понеделник изведе индексите S&P 500 и Nasdaq до нови рекордни нива поради повишения оптимизъм около търговските отношения между САЩ и Китай. Властите във Вашингтон обявиха, че ще оттеглят обвиненията си срещу Пекин във валутна манипулация. Съобщението беше направено само два дни преди двете най-големи световни икономики да подпишат търговската сделка от първа фаза на преговорите в Белия дом.

Преди подписването от South China Morning Post съобщиха, че търговската война „още не е приключила“ и че церемонията в сряда ще прилича повече на край на „първия кръг от играта“.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа отчита спад съответно до 1,823% и 2,284%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се намира на ниво от 97,47 пункта.

Еврото се разменя със спад от 0,15% на ниво от 1,1117 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се повишава с 48 цента до 64,68 долара за барел. В същото време фючърсите върху американския лек суров петрол WTI  отчитат повишение от 16 центадо ниво от 58,24 долара за барел.

Цената на златото бележи спад от 0,35% до ниво от 1545,10 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:26 ч.

Източник: investor.bg