Основните фондови индекси, търгувани на Уолстрийт стартираха търговията в четвъртък

...
Основните фондови индекси, търгувани на Уолстрийт стартираха търговията в четвъртък
Коментари Харесай

Търговията на акции на Уолстрийт стартира с нови исторически върхове на основните фондови индекси



Основните фондови показатели, търгувани на " Уолстрийт " стартираха търговията в четвъртък с внимателни покачвания, само че задоволителни за достигането на нови рекордни върхове.

След като нощес Конгресът на Съединени американски щати съумя да утвърди законопроект за в допълнение триседмично финансиране на държавната администрация (до 8-и февруари), поставяйки по този метод завършек на близо тридневното прекъсване на работата на федералните управляващи в страната, вниманието на вложителите се насочва още веднъж към финансовите доклади на американските компании.

Индексът на сините чипове DJIA нарастна за малко до рекорден връх от 26241 пункта, преди обаче да върне леко обратно, понижавайки се с 0,13% към 26175 равнището. Широкият показател S&P500 и софтуерният показател Nasdaq Composite пък нарастват с близо 0,5% към исторически върхове надлежно от 2842 и от 7445 пункта.

Здрав растеж от близо 10% бележат акциите на Netflix, защото водещата компания за видео стрийминг регистрира по-добри от предстоящото облаги и нови клиенти, макар че в това време регистрира загуби за 39 млн. $ вследствие на сексскандал с артиста Кевин Спейси.

Акциите на компанията Whirlpool Corp. пък нарастват с 3,14% предвид на решението на президента Доналд Тръмп да наложи нови много високи митнически цени за вноса на слънчеви панели и на перални машини. Трябва да се има поради, че Whirlpool беше въвлечена в правосъдни разногласия с южнокорейските Samsung Electronics Co. и LG Electronics Inc. по отношение на вноса на перални машини в Съединени американски щати. Това провокира намаляване на акциите на американската компания с 11% в границите на предходната година, като в това време необятният фондов показател S&P500 набъбна с близо 25 на 100.

Скок с над 10% бележат акциите на First Solar Inc. също вследствие на утвърдените от Белия дом нови митнически цени за вноса на слънчеви панели.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР