Основните европейски борсови индекси приключиха на зелена територия на фона

Основните европейски борсови индекси приключиха на зелена територия на фона ...

Оптимизмът около търговските преговори окрили европейските борси.


Основните европейски борсови индекси приключиха на зелена територия на фона на повишения оптимизъм около търговските преговори между САЩ и Китай, съобщава CNBC. Още по тематаСобственикът на British Airways спира да продава акциите си на граждани извън ЕСГръцките банки се страхуват от ново изтичане на капитали

Паневропейският бенчмарк Stoxx 600 отчете ръст от 0,46% до 362,78 пункта.

Германският показател DAX прибави 111,49 пункта към стойността си като завърши деня на ниво от 11 126,08 пункта.

Френският измерител CAC се повиши с 41,88 пункта, или 0,84%, до 5056,35 пункта.

Британският индекс FTSE отбеляза ръст от 0,06% до 7133,14 пункта.

Акциите на Michelin поскъпнаха с 13% заради силната прогноза за годината, която обяви компанията.

Книжата на холандската Randstad прибавиха 4,7% към стойността си, след като компанията обяви своите корпоративни резултати за четвъртото тримесечие, които успяха да победят пазарните прогнози.

Британското туристическо дружество Tui отчете поевтиняване на акциите с над 6 на сто растящата оперативна загуба през първото тримесечие на 2018/2019 г.Основните причини са типични за бранша, но значително по-високата оперативна загуба се дължи и на необичайно дългото и горещо лято в Северна Европа, промяната в търсенето на пътуванията до по-изгодни дестинации като Турция и страни в Северна Африка и по-ниските маржове в бизнеса с туроператорите.

Днес стана ясно, че британският парламент няма да гласува през тази седмица споразумението за Brexit, както беше предвидено по-рано.

Причината е, че премиерът Тереза Мей се нуждае от още време за преговори с Брюксел, съобщиха от нейния кабинет.

Тя бе упълномощена да потърси ново споразумение с Брюксел, след като сделката в сегашния ѝ вид бе отхвърлена от депутатите на гласуване в края на миналия месец. Оттогава преговорите с ЕС продължават, като основният фокус е поставен върху т. нар. предпазен механизъм за ирландската граница, който не трябва да позволява установяването на фактическа граница между Република Ирландия и Северна Ирландия.

Тази седмица продължават разговорите между американски и китайски представители за уреждане на търговските противоречия. Анализаторите и инвеститорите се надяват двете най-големи икономики в света да постигнат споразумение преди края на временното примирие.

Източник: investor.bg