Основните държавни телевизионни канали в Русия не показаха на зрителите

...
Основните държавни телевизионни канали в Русия не показаха на зрителите
Коментари Харесай

Мистерията се заплита: Руските телевизии не излъчиха записите от атака с дрон срещу Кремъл

Основните държавни телевизионни канали в Русия не демонстрираха на феновете фрагменти от офанзивата с дрон против Кремъл.

Във вечерните новинарски излъчвания на Първи канал, Россия 1 и НТВ изцяло липсваха видеата и фотосите от случая като вместо тях бяха показани остарели панорамни фрагменти от Кремъл и Червения площад.

На този дълбокосмислен факт обърна внимание съветската медия " Агентство ", съобщи Актуално. 

И по трите телевизионни канала водещите прочетоха текста на известието на пресслужбата на съветския президент без да покажат видеозаписите от самата офанзива и взривяването на дрона покрай Сенатския замък.

По Първи канал водещият съобщи в 4-минутния репортаж, че с тази офанзива Киев " предизвика ескалация " и " удостоверява своята саботажна и терористична теория ".

Репортажът по " Россия 1 " лиши 3,5 минути ефирно време и още веднъж бе съпроводен само от архивни фрагменти на Червения площад. Водещият стартира с думите: „ Нощта на 3 май. Москва. Червения площад. Самият център на съветската столица и цялата страна. Дронове се появяват в небето и нападат Кремъл ". Но фрагменти от офанзивата феновете нямаха опция да видят. Най-кратък бе репортажът по НТВ - единствено към минута като водещият просто прочете известието на президентската пресслужба. 

Междувременно от американския мозъчен концерн Институт за проучване на войната (ISW) считат, че Русия най-вероятно сама е инсценирала офанзивата с дронове против Кремъл като част от акцията за сгъстяване на настроенията в съветското общество и за продължение на курса на готовност. Затова и офанзивата беше показана от Кремъл като опит за атентат против Владимир Путин. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР