Основните боеве в Украйна продължават да се водят на източния

...
Основните боеве в Украйна продължават да се водят на източния
Коментари Харесай

Руснаците напредват към Славянск, ракети по Кривой Рог, взрив в Херсон

Основните боеве в Украйна не престават да се водят на източния фронт. Руската войска се пробва да напредне на с вярата да затвори Северодонецк от север и от юг.

Украинските войски контраатакуват северно от Изюм с вярата да отклонят вниманието на съветските елементи от тази офанзива, настояват западни анализатори и разследващи отчети.

За ракетен обстрел на съветската войска по Кривой Рог и Харковска област оповестиха украинските управляващи. По предварителна информация има жертви. Според Валентин Резниченко, началник на регионалната администрация на Днепропетровск, двама души са били ранени.
 Британското разузнаване: Цивилните в Северодонецк няма накъде да се изтеглят
Британското разузнаване: Цивилните в Северодонецк няма накъде да се изтеглят

Те нямали доверие на руснаците

Тази нощ противовъздушната защита на Одеска област е отбила офанзива и на две крилати ракети, заяви по-рано денем представителят на районната военна администрация Серхий Братчук. По негова информация територията на Одеса е атакувана от окупирания Крим

Руското министерство на защитата не заяви за ударите в Одеска област в събота.

УНИАН оповестява и за гърмеж в окупирания Херсон на улица " Сенявин ".

Взривното устройство е било прикрепено и е избухнало в автомобила Audi, на началника на Службата за осъществяване на наказванията в Херсонска област Евгений Соболев. Според локални медии водачът е оживял, а преминаващ велосипедист е бил ранен. Според РИА Новости Соболев е в болница с пострадвания, само че и животът му не е в заплаха.

Президентът Владимир Зеленски посети Николаев в Южна Украйна. От началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари украинският президент рядко пътува отвън Киев. Според уеб страницата на институцията Зеленски е разгледал административната постройка в Николаев, потърпевша от ракетен обстрел, и е посетил локална болница.

" Нашият Николаевски район. Среща по значими районни въпроси. Обсъдихме положението на стопанската система, възобновяване на водоснабдяването и обстановката в селското стопанство. Специално внимание беше отделено на заканите от сушата и морето. Не спирайте да работите за успеха на Украйна ", се споделя в изказването на Зеленски.

Преди няколко дни вследствие на ракетен обстрел бе изпепелен огромен склад за зърно в черноморското пристанище Николаев. В петък пък при ракетната офанзива починаха 37 души, бяха развалени четири жилищни здания и гражданска инфраструктура.
 Борис Джонсън предизвести против
Борис Джонсън предизвести против " отмалялост от Украйна "

Той съобщи, че поддръжката за Киев би трябвало да продължи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР