Основните боеве през изминалото денонощие в Украйна са били по

...
Основните боеве през изминалото денонощие в Украйна са били по
Коментари Харесай

По фронтовете в Украйна: Руснаците с офанзива край Бахмут, ВСУ удари за втори път Антоновския мост в Херсон -

Основните боеве през миналото денонощие в Украйна са били по Краматорското и по Бахмутското посоки, сочат данните на Генерален щаб на ВСУ към 6:00 часа сутринта в четвъртък. И Киев и задграничните анализатори са на мнение, че на фронтовата линия не се случва нищо ново.

Според украинската страна в региона на Бахмут руснаците водят бойни дейности с концепцията да основат условия за нахлуване към града и завземане на територията на Въглегорската Топлоелектрическа централа. Продължават боевете край Новолуганск. За откриване на огневите позиции на силите за защита на Украйна по избрани посоки съперникът употребява диверсионно-разузнавателни групи. По останалите посоки не са видяни сигнали, че врагът се пробва да сътвори офанзивни групи.

По мнението на анализаторите от основания във Вашингтон Институт за проучване на войната актуалната съветска атака може да обезпечи лимитирани спомагателни териториални завоевания на руснаците в Донбас североизточно от автомагистрала Е40, само че евентуално ще завърши преди да съумеят да завладяват огромни обитаеми региони като Славянск или Бахмут. ISW оповестява за втори удар на ВСУ против Антоновския мост в Херсон в сряда, денонощие след първата офанзива във вторник.

Русня добралась грязными лапами до Краматорска
— Furia???? (@fu_ri_ya)
Руските окупатори са разрушили две учебни заведения в Краматорск и в Константиновка, заяви ръководителят на лоялната към Киев регионална администрация Павел Кириленко. Била е обстреляна и промишлената зона на Краматорск, включително Старокраматорския машиностроителен цех и Новокраматорския машиностроителен цех. В Бахмут и Торецк руснаците са обстреляли жилищни региони. С касетни муниции са атакувани Ивановка в Черкаска община.

Ракетни удари през нощта е имало и против Никопол, заяви в четвъртък сутринта Валентин Резниченко от Днепропетровската регионална администрация. Нощ без ракетни офанзиви е записана в Одеска област. Ракетни удари през нощта е имало против Никопол, заяви в четвъртък сутринта Валентин Резниченко от Днепропетровската регионална администрация. Руската войска е употребила „ Град “, като е изстреляла над 20 реактивни снаряда. Няма жертви, сапьори търсят невзривени ракети.

Военнослужещи от 231-и батальон на Териториалната защита благодарение на дрон с термовизорна камера са унищожили изнесен напред бдителен пункт на съветската войска в Донецка област.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР