Основни свидетели на прокуратурата по делото КТБ“ са били собственици

...
Основни свидетели на прокуратурата по делото КТБ“ са били собственици
Коментари Харесай

Свидетели по „Делото КТБ“ са собственици на опасния имота, в който се удави дете

Основни очевидци на прокуратурата по делото „ КТБ “ са били притежатели на парцела в Горна Оряховица, в който се удавя 8-годишното дете. За това оповестяват някогашни админи на Корпоративна комерсиална банка във Facebook.
Припомняме, че през вчерашния ден бТВ разгласи, че търсят притежателя на парцела в Горна Оряховица, в който се е случил случая. В момента достъпът до опустошения терен е изцяло свободен и може да се стигне без проблем до високите разрушени здания и ваните, някои от които са цялостни с вода. Именно в такава вана е паднало детето. По думите на околните му то постоянно е ходело там, тъй като с изключение на съборетини на терена има и бунище с доста облекла, някои от които на разнообразни супергерои от комиксите. Телевизията оповестява още, че не е ясно с какво се занимава компанията, само че е ясно, че от 2014 г не е плащала налози, което е предизвикало община Горна Оряховица да заведе изпълнително дело.


Оказва се, че главният очевидец на поркуратурата Бисер Лазов, както и други основни очевидци от негвото обграждане са притежатели на парцела. Ето какво четем в поста по тематиката във Facebook:

Умишлено или не главните медии премълчават информация, по отношение на парцела в Горна Оряховица, в който се намират тези вани за вар, където се е удавило 8-годишното дете.

Имотът съставлява някогашна индустриална база на „ Строителни произведения 94 “ ООД, гр. Велико Търново. През март 2013 година парцелът се придобива от сдружението „ Евробилд 2003 “ ЕООД с заем от КТБ. При затварянето на банката през юни 2014 година едноличен притежател на капитала на „ Евробилд 2003 “ ЕООД е „ Аквафинанс “ ЕООД, на което притежател е „ Синектик “ ЕООД и така нататък до краен притежател Юлия Илиева – различен очевидец на прокуратурата по делото КТБ.

През август 2014 година Бисер Лазов става шеф на „ Синектик “ ЕООД и „ Аквафинанс “ ЕООД, които сдружения управляват „ Евробилд 2003 “ ЕООД.

Няколко месеца след преодоляването на „ Евробилд 2003 “ ЕООД от страна на Бисер Лазов, а точно на 13.11.2014 година, сдружението продава парцела в Горна Оряховица на „ Балкан ерма “ ООД. Управител на сдружението продавач „ Евробилд 2003 “ ЕООД, който е подписал нотариалния акт за покупко-продажба, е Тихомир Димитров Иванов – още един от главните очевидци на прокуратурата. Купувачът на парцела „ Балкан ерма “ ООД е под контрола на Ангел Христов, непосредствен до Бисер Лазов. Управител на сдружението е сина на Ангел Христов.

След затварянето на банката към края на 2014 година следеното от Бисер Лазов сдружение „ Евробилд 2003 “ ЕООД продава на същото „ Балкан ерма “ ООД доста други парцели в страната – в София, Ботевград, Варна, Велико Търново и Пловдив. Тези парцели са единствено част от откраднатите от Лазов активи на КТБ. Пари от продажбите на тези парцели не постъпват по сметки на сдружението в КТБ и заемите остават непогасени. Нещо повече, синдици на някои от тези сдружения, даже водят каузи за повреждане на тези „ продажби “, първо – тъй като те били изповядани по данъчни оценки, а те, както се знае, са мощно занижени по отношение на пазарните стойности на парцелите, а на второ място – тъй като даже и тези занижени цени не са извършени от така наречен „ купувачи “ по банкови сметки на „ продавача “, следен от Бисер Лазов. Ясно е, че тези покупко-продажби са направени единствено с цел да се откраднат от Б.Лазов и доближените му едни парцели и активи, за които КТБ е отпускала заеми и е очаквала съответна възвращаемост и обслужване на заемите.

От формалната информация по медиите излиза наяве, че преди 5 години общината изискала от притежателя премахването на рисковите обекти. Точно тогава притежател на парцела е било следеното от Бисер Лазов сдружение – „ Евробилд 2003 “ ЕООД. „ Многократно е имало наставления към предходните притежатели “ – споделя чиновник от общината.

Бисер Лазов и компанията към него са едни обикновени крадци. Прокуратурата им обезпечи комфорта за придобиването на тези парцели, в това число и този в Горна Оряховица, против комфортни свидетелски показания. Лазов няма потенциал да ръководи, пази и развива откраднатите парцели. Неговата единствена цел е бързата им препродажба против някой лев.

Гореописания случай онагледява положението сега на част от активите на КТБ, попаднали в ръцете на Бисер Лазов и няколко индивида към него. Много тъпо за удавеното дете. Очакваме да забележим, какво ще е направи прокуратурата по случая и какви ограничения ще предприеме против сегашните и предходните притежатели на парцела - очевидци по делото КТБ.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР