Основни проходи и пътни артерии в страната останаха затворени за

...
Основни проходи и пътни артерии в страната останаха затворени за
Коментари Харесай

Северна и Южна България останаха под снежна блокада за часове

Основни проходи и пътни артерии в страната останаха затворени за часове. Проходите Хаинбоаз и Шипка бяха блокирани от сняг. Връзката сред Северна и Южна България беше прекратена.

След повече от 10 часа транспортната връзка мужду Северна и Южна България през прохода Хаинбоаз беше възобновена.

В късния следобяд придвижването първо беше анулирано за леките коли, а по-късно поетапно започнаха да се пропущат и тежкотоварните. Ком този час придвижването се реализира обикновено, само че трафикът е засилен, защото от двете страни на прохода имаше километрични опашки от чакащи камиони.

Проходът Шипка към момента остава затворен за придвижване за всички транспортни средства, а снегонавяванията там в допълнение усложняват работата на снегопочистващите машини.

40-те румънски туристи, които тази заран закъсаха в преспите с рейс не престават до стоят в региона на село Вонеща вода, само че не поради усложнената зимна конюнктура, а поради щета на мотора на рейса им. Предложено им е да бъдат извозени до Велико Търново, само че те сами са отказали.
 Почти всички пътища са проходими при зимни условия за коли Почти всички пътища са проходими при зимни условия за коли
Силен снеговалеж и вятър съвсем в цялата страна - такава е ситуацията през последните 24 часа. От АПИ и Пътна полиция обявиха, че съвсем всички пътища...

В снежните преспи на Прохода Хаинбоаз рано тази заран закъса рейс с 40 румънски туристи.

Вода и храна им доставиха екипи на БЧК и пожарната.

Връзката сред Северна и Южна България беше прекратена за часове. От другата страна на прохода кола за спешна помощ и пожарна закъсаха в преспите. Екипите помогнаха на 120 души, блокирани от снега. Съдействие оказваха и военнослужещи.

Работата на екипите, които се грижат за почистването и опесъчаването на пътищата беше затруднена от мощния вятър и навяванията.
Йонко Иванов -управител на пътноподдържащата компания: Буквално вятърът е със скорост може би към 200 километра. Нулева видимост, наблягам. Екипите ни работят повече от 24 часа, без спиране. Нямаме опция да отворим пътищата, тъй като няма метод да преминат през тази снежна преграда. В момента, в който времето ни подаде ръка, ние сме подготвени за няколко часа пътищата да бъдат отворени.
Преобърнал се снегорин в допълнение усложни прекосяването на почистващата техника при започване на пътя от Велико Търново към Гурково.
 Автобус с над 40 румънски туристи закъса на Хаинбоаз Автобус с над 40 румънски туристи закъса на Хаинбоаз
Тежка е ситуацията и на територията на област Велико Търново. Движението в прохода Хаинбоаз е затворено за всички транспортни средства. Рано тази сутри...
Още по тематиката Зимната конюнктура в страната
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР