Основни пречки са малките бюджети и сложната ИТ инфраструктураВнедряването на

...
Основни пречки са малките бюджети и сложната ИТ инфраструктураВнедряването на
Коментари Харесай

Компаниите не били готови за цифрова трансформация

Основни спънки са дребните бюджети и комплицираната ИТ инфраструктура

Внедряването на цифрови тактики вътре в фирмите е затруднено от дефицита на бюджет и остарелите мрежови инфраструктури

Бизнесът няма подготвеност за цифрова промяна, твърди изследване на Riverbed Technology, снабдител на корпоративни ИТ решения, който е интервюирал мениджъри на компании в областта на търговията на дребно, превоза, индустрията, опазването на здравето и финансите с годишен оборот над 500 млн. $.

Почти всички респонденти (99%) осъзнават въздействието на цифровите услуги и продуктивността на приложенията върху бизнеса. При това 95% от тях удостоверяват, че внедряването на цифрови тактики вътре в фирмите е невероятно сега, поради дефицита на бюджет, остарелите мрежови инфраструктури и непрозрачността на мрежовите процеси.
още по тематиката
Според 91% от участниците в изследването, в последните три години значително е повишено въздействието на цифровото прекарване върху конкурентоспособността на бизнеса. Почти всички интервюирани (98%) имат вяра, че могат да разкрият в оптималната степен капацитета на фирмите си, единствено в случай че употребяват цифрови технологии за рационализиране на бизнес функционалности като потребителско и потребителско прекарване (53%), продажби (49%), работливост на чиновниците (49%) и скорост на стартиране на новите артикули на пазара (48%).

Основни проблеми по пътя към цифровизация са лимитираният бюджет (51%) и комплицираната ИТ инфраструктура (45%). Към отрицателните фактори се отнасят непрозрачността в работата на крайните консуматори (40%), ниската подготовка на фрагментите (39%) и незаинтересоваността на управлението от цифровите начинания (37%).

Около 80% от интервюираните споделят, че се натъкват на сривове в работата на сериозно значими цифови услуги най-малко няколко пъти месечно. Всеки четвърти респондент признава, че сривове в неговата компания се случват по няколко пъти в седмицата. Всяка минута престой коства на фирмите милиони долари пропуснати изгоди, загуба на известност и преданост измежду клиентите, заради което оптималното възможно време за отвод в работата на приложенията не може да надвишава един час (за 50% от анкетираните).

Три от всеки четири компании (77%), взели участие в изследването, възнамеряват вложения за възстановяване на цифровото прекарване в околните 12 месеца. Сред предпочитаните посоки са рационализация на мрежовата инфраструктура (60%), надзор и ръководство на цифровото прекарване за крайните консуматори (59%), рационализиране на работата на отделите по поддръжка (59%) и ускорена разработка на приложения (58%).
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР