Основната заплата на депутатите в 44-ото Народно събрание става 3540

...
Основната заплата на депутатите в 44-ото Народно събрание става 3540
Коментари Харесай

Пак честито, депутате! Новата ти заплата е 3540 лева, а на Борисов 5487 лв.

Основната заплата на депутатите в 44-ото Народно заседание става 3540 лв., вместо досегашните 3243 лв..

По-тлъстите фишове за националните избраници се дължат на методиката за установяване на възнагражденията им.

Депутатската заплата е равна на три междинни заплати в публичния бранш през последния месец на всяко тримесечие. А през предишния декември държавните компании и ведомства обилно са развързали кесиите, с цел да почерпят чиновниците си с бонуси и ДМС-та, демонстрират данни на Национален статистически институт, оповестени през днешния ден.

Средната работна заплата през декември в публичния бранш е достигнала внушителните 1180 лв., което е с 99 над равнището през последния месец на третото тримесечие - септември.

Като цяло на депутатите от 44-ия парламент им върви на пари. Преди три месеца заплатите им отново скочиха със 141 лв., още веднъж поради това, че се била повишила междинната в страната.

Разбира се действителното заплащане на депутатите е много по-високо от 3540 лв., защото към главната им заплата се начислява
бонус за присъединяване в парламентарни комисии и клас за трудов стаж.

Повишаването на работните заплати на депутатите автоматизирано води и до растеж на заплатите на премиера Бойко Борисов, който взема с 55% повече от редови народен представител и на министрите му, чиито заплати са с 30 на 100 по-високи от парите на народните представители.

Основната заплата на Бойко Борисов става 5487 лв., а на министрите му - 4602 лв..

" Намазва " и вторият управнически ешелон в изпълнителната власт. Наскоро държавното управление промени методиката, с която се дефинират размерите на главните месечни заплати на заместник-министрите и на началниците на кабинетите на заместник-министър ръководителите, с което на процедура възнагражденията им бяха удвоени. Те към този момент получават 85 на 100 от главната месечна заплата на министър, а с новото нарастване и техните приходи нарастват съразмерно - до 3911,70 лв..

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР