Основната заплаха в Европа продължава да е ислямисткият тероризъм, заявиха

...
Основната заплаха в Европа продължава да е ислямисткият тероризъм, заявиха
Коментари Харесай

Основната заплаха за Европа остава тероризмът

Основната опасност в Европа продължава да е ислямисткият тероризъм, обявиха единомислещо полицейските шефове от девет страни в Европейския съюз, съобщи Франс прес.

Дни след стрелбата с расистки претекстове в град Мачерата в Италия началникът на италианската полиция Франко Габриели призна съществуването на "благоприятна почва " за насилието, макар че отхвърли да са открити съответни закани.

Педру ду Карму, върховен представител на португалската полиция, сподели, че страната му деликатно следи крайнодесните групировки, само че и той акцентира, че ислямисткият тероризъм е основна опасност.

Франция не е преставала да следи разнообразни групи и придвижвания с стеснен потенциал за деяние, увери генералният контрольор на френската полиция Юг Брик, като означи, че опасността в тази област е самостоятелна, а не групова.

На среща в Рим полицейските шефове от Кипър, Хърватия, Испания, Франция Гърция, Италия, Малта, Португалия и Словения потвърдиха сериозния си ангажимент за реализиране на все по-ефективно взаимоотношение и информативен продан сред службите, които имат отношение към битката с тероризма.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР