Основната задача пред изпълнителния директор Шнайдер беше да генерира устойчив

...
Основната задача пред изпълнителния директор Шнайдер беше да генерира устойчив
Коментари Харесай

Увеличеното търсене в Китай подобри резултатите на Nestle

Основната задача пред изпълнителния шеф Шнайдер беше да генерира резистентен напредък

© Denis Balibouse
Увеличаване
Преглед на оригинала Автор: Capital [Google Finance] Смаляване
Още по тематиката
Procter&Gamble купува бизнеса със здравословни артикули на немската Merck за 3.4 милиарда евро

Придобиването ще обезпечи на американската компания съществени позиции на пазарите в Азия и Латинска Америка
19 апр 2018
Sanofi договаря за продажбата на бизнеса си с генерични медикаменти на Advent

Стойността на договорката за поделението на френската компания е 1.9 милиарда евро
18 апр 2018
L’Oréal е подготвена да си върне каузи на Nestlé в компанията против 23 милиарда евро

Козметичната компания има подготвеност да изкупи назад 23%, благосъстоятелност сега на швейцарското сдружение
12 фев 2018 Ръстът на продажбите на Nestle се е ускорил през първото тримесечие на 2018 година с помощта на засилено търсене на продуктите на компанията в Азия, най-вече Китай, оповестява Financial Times. Финансовите резултати от последното тримесечие вдъхват убеденост на вложителите на швейцарската компания, която от години изпитва усложнения с установяването на постоянни темпове на напредък.

Nestle e осъществила like for like растеж на приходите от 2.8%. Like for like изменението в продажбите, известно още като органически напредък, е измежду най-важните за към този момент одобрените компании индикатори, тъй като изключва представянето на предприятията на компанията, почнали работа през последната година. По този метод дава една справедлива оценка за резултатите на компанията в границите на годината. За съпоставяне - през първото тримесечие на 2017 година like for like изменението в продажбите е било 2.3%, а за цялата предходна година е 2.4%.

Стабилното показване на Nestle през първото тримесечие беше приветствано от изпълнителния шеф на компанията Марк Шнайдер, който пое управлението над швейцарския хранителен колос при започване на предходната година. Шнайдер разказа тримесечието като " устойчиво " и съобщи, че " растежът на продажбите се е подобрил, а цените са останали релативно постоянни ", като по този метод разсея опасенията на вложителите и към поддържаните от компанията цени, които понижават през последните години.

Подобно на останалите огромни производители на потребителски артикули през последните години, Nestle усети наклонността на пренасочването на потребителските желания от марките на огромните компании към био, занаятчийските и домашните производства, предлагани от по-малките предприятия. Наред с това конкуренцията сред производителите принуди даже и колосите като Nestle да понижат цените на редица артикули, образувайки дефлационистка наклонност, която се трансформира в сериозен мотив за безпокойство на вложителите.

Финансовите резултати

Приходите на компанията за първото тримесечие са достигнали 21.3 милиарда швейцарски франка, което съставлява растеж от 2.6% по отношение на същия интервал на миналата година. Средното ценово ниво на продуктите на компанията е повишено с 0.2%, а органичният напредък за интервала е 2.8%. До огромна степен мощното показване през тримесечието е било възпрепятствано от поевтиняването на $ по отношение на еврото и швейцарския франк, което е оказало негативно въздействие от 1.6% върху приходите на компанията, тъй като Северна Америка е най-големият по доходи район за Nestle. Най-добро е представянето на Азиатското отделение на компанията, където растежът на приходите на годишна база е достигнал 4.7%, като това е и главната причина за високите темпове на напредък през тримесечието

От компанията затвърдиха прогнозите си за целогодишен растеж сред 2 и 4%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР