Основната версия за смъртта на дългогодишния кмет на Якоруда Нуредин

...
Основната версия за смъртта на дългогодишния кмет на Якоруда Нуредин
Коментари Харесай

Всички находки сочат към самоубийство. Кмет на ДПС беше открит мъртъв в колата си

Основната версия за гибелта на дългогодишния кмет на Якоруда Нуредин Кафелов от Движение за права и свободи, който преди ден беше открит мъртъв в колата си с огнестрелна рана в главата, е самоубийство. Това стана ясно от думите на наблюдаващия прокурор по случая Костадин Чилев, който даде брифинг във вторник.

" Всички находки сочат към самоубийство. Разбира се, работи се и по други версии. Извърша се оглед в дома му. Оръжието, открито в автомобила, е негово. Имал е позволение за притежанието му ", разяснява обвинителят пред публицисти без да изключва и разновидността за преднамерено ликвидиране.

Чилев уточни, че до момента не са открити следи от наличието на различен човек в колата на Кафелов сега, когато е настъпила гибелта му. В телефона му са открити две дупки, за които се допуска, че са от патрони, само че това още се открива.

В поддръжка на главната версия за самоубийство прокурорът описа, че Кафелов " от няколко дни се е държал по-различно, очевидно е бил обезпокоен и затворен, в един миг е изключил телефона си ".

Кадърът на Движение за права и свободи караше пети мандат като кмет на Якоруда. Той за пръв път оглавява локалната община през 1999 година Избиран е за кмет и през 2007, 2011, 2015 и 2019 година

През 2003 година Народното събрание назначава Кафелов за член на Комисията по финансов контрол, откъдето четири години по-късно е освободен по негово предпочитание.

През лятото на 2022 година против Нуредин Кафелов е подаден сигнал за непозволено нарастване на гробищния парк. Сигналът е подаден от локални предприемачи.

На 15 септември 2022 година екипи на антикорупционната комисия влизат в общинската постройка в Якоруда и изземват документи по отношение на формирано произвеждане против управлението на общината, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР