Основната трудност при избора на професионални е в това как

...
Основната трудност при избора на професионални е в това как
Коментари Харесай

Как да изберем професионални слушалки

Основната компликация при избора на професионални е в това по какъв начин определеният артикул дава отговор на активността, за което е нужен. С други думи, всичко зависи от задачата: запис, разбъркване, мастериране, диджейство, контролно слушане или всичко едновременно.

Основната разлика сред професионалните слушалки и домашните е, че първите предават звука допустимо най-реалистично, без разкрасяване. Професионалните слушалки разрешават да работите доста точно с тембри, еквалайз и динамичност. Това се дължи на обстоятелството, че звукът не зависи от акустиката в стаята.

Спецификации на професионалните слушалки

Дизайн

Затворен вид. Този дизайн изолира слушателя от външни звуци и не разрешава на сигнала от слушалките да пробие на открито. Идеален за запис на вокали и акустични принадлежности. Но в затворените слушалки ушите се уморяват доста бързо.

Отворен вид. Отвореният дизайн усъвършенства прехвърлянето на пространство и размер. Това е по този начин, тъй като има приключване на тон от левия канал към десния и от десния към левия, тъкмо както при високоговорителите. Поради обстоятелството, че ушите не са изолирани в запечатано пространство, слушалките с отворен тил са доста комфортни и могат да се употребяват за дълги миксиращи сесии. Но ще бъде неловко да слушате музика на публични места - всички в близост също ще я чуват.

Полуотворен вид. Те са тип микс сред първите два разновидността. В съпоставяне с отворените, те не са толкоз удобни, тъй че в професионалните студия се употребяват основно за работа с тембри и надзор на баса. У дома могат да се трансфорат в повсеместен инструмент.

Съпротивление, импеданс

По създание високоговорителят е електромагнитна намотка с магнит в центъра. Той има електрическо противодействие, измерено в омове, което се назовава импеданс. Логично е, че колкото по-висок е импедансът, толкоз по-мощен усилвател за слушалки е нужен, с цел да звучат добре. В елементарните модели импедансът е няколко десетки ома, само че в професионалните доближава няколкостотин.

Защо се нуждаем от слушалки с висок импеданс? Факт е, че високият импеданс ви разрешава да постигнете по-голяма изясненост на звука, изключително в междинната и горната част на спектъра. Микродинамиката също се усъвършенства, преходните процеси се възпроизвеждат по-ясно и по-честно, което е значимо при работа, да вземем за пример, с барабани. Разликата, несъмнено, не е пагубна, само че е налице, а професионалните студия избират модели с висока резистентност.

Честотна характерност

Тук всичко е просто. Колкото по-гладка е амплитудно-честотната характерност (AFC), толкоз по-надеждни слушалките ще възпроизвеждат сигнала. Колкото по-широка е честотната характерност, толкоз повече баси или високи честоти ще възвърнат.

Комфорт

Дори за елементарните слушатели, които прекарват час и половина дневно със слушалки, този параметър е от огромно значение. Никой не желае да носи слушалки, които са прекомерно тежки или притискат слепоочията. Какво да кажем за звуковите инженери, които прекарват в тях по 4-6 часа дневно! Професионалните студийни слушалки са направени с грижа за бойците от невидимия фронт - те постоянно са доста комфортни, не натискат на никое място и се настройват доста гъвкаво към слушателя.

Защо да изберем професионални слушалки Digital Box?

Непременно заложете на продуктите на , в случай че държите вашият работен развой да протича съвършено. Трябва единствено да знаете защо тъкмо ще ползвате вашите професионални слушалки, с цел да откриете точните функционалности, които ще ви обезпечат оптимален комфорт. Насладете се на кристално чист тон с моделите, които оферират заглушаващ страничните шумове резултат.

е международен водач, предлагащ висококачествени решения за всеки бизнес. Убедете се сами какъв брой елементарно и комфортно се работи с неговите артикули!

След като един път ги изпробвате, няма да пожелаете да ги замените. Работата ви ще бъде оптимално улеснена и в този смисъл надалеч по-малко уморителна. Много хора към този момент заложиха на тези професионални слушалки и отзивите са отлични.

Макар че слушалките се смятат за аксесоар, от качеството на тяхната работа зависят доста неща. Затова избирайте постоянно най-хубавото!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР