Основната разузнавателна агенция на Пакистан е помогнала на САЩ да

...
Основната разузнавателна агенция на Пакистан е помогнала на САЩ да
Коментари Харесай

Пакистанското разузнаване помогнало на ЦРУ да ликвидира Осама бин Ладен

Основната разследваща организация на Пакистан е помогнала на Съединени американски щати да открият и убият водача на " Ал Кайда " Осама бин Ладен, заяви пакистанският министър председател Имран Хан, представен от Агенция Франс Прес.

До момента Пакистан публично отхвърляше да е имал информация за Бин Ладен преди да бъде убит при акция на американските специфични елементи на 2 май 2011 година Случаят беше общопризнат като огромно национално оскърбление в Пакистан и провокира утежняване на връзките сред двете страни.

Хан, който посети Вашингтон по време на първата си публична аудиенция, разкри информацията в изявление за Фокс нюз, откакто беше запитан дали страната му ще освободи доктор, който е оказал помощ на Съединени американски щати да наблюдава и убие Бин Ладен преди 8 година

" Това е доста прочувствена тематика, тъй като Шакил Африди в Пакистан е възприеман като разузнавач ", сподели министърът-председателят, като има поради лекаря.

Ние в Пакистан постоянно сме считали, че сме съдружник на Съединени американски щати и в случай че бяхме получили информация за Осама бин Ладен, щяхме да го заловим. Пакистанското разузнаване даде информация, която докара до откриването на Осама бин Ладен, разкри министър председателят Хан.

Ако попитате Централно разузнавателно управление на САЩ, беше пакистанското разузнаване, което даде местоположението посредством телефонна връзка, разясни той.

Макар че Исламабад публично отхвърля, че е имал информация за местоположението на Бин Ладен, Асад Дурани, някогашен разузнавач, съобщи пред " Ал Джазира " през 2015 година, че пакистанските служби евентуално са знаели къде се е криел Бин Ладен и са се надявали да го употребяват като разменна монета преди да бъде погубен. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР