Основната причина за възникването на горските и полските пожари е

...
Основната причина за възникването на горските и полските пожари е
Коментари Харесай

Човешката дейност е основната причина за горските пожари у нас

Основната причина за възникването на горските и полските пожари е човешката активност, нормално обвързвана с немарливост, самонадеяност, недооценяване на ситуацията, уточни основен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

Около процент-процент и половина от близо 40 хиляди пожара за една година са зародили от естествени аргументи, сподели още той. Николов участва на отбелязването на Деня на спасението.

Ако се приказва за пожари в транспортни средства или в здания, тогава може да става дума за изхабяване, механически дефекти, нередности при строителството и употребата.

В отговор на въпрос за съзнателно палене на гори Николов сподели, че в България не е " атрактивно да изгаряш гори, а по-късно да строиш, както в други страни ".

Правилно са работили пожарникарите при преодоляването на пожара край автомагистрала " Струма ", сподели още Николов и акцентира, че на първо време е трябвало да се овладее обстановката под моста, както са създали сътрудниците му. По думите му придвижването там няма да бъде пуснато скоро, защото би трябвало да се направи експертиза, вероятно по-късно създаване на нов план и осъществяването му по този начин, че АПИ да бъда сигурна, че автомагистралата ще бъде безвредна.

Николов изясни, че огънят е най-големият съперник на стоманобетонните структури. При нагряването им над 400 градуса те стартират да губят своята носеща дарба и това е обвързвано на първо място с армировката, а не толкоз със самия бетон, добави още той.

Температурата на моменти е надвишавала много над 400 градуса и въпросът е дали е съумяла да прегрее задоволително във вътрешността и да повреди структурата, добави Николов. Усилията на всички пожарникари бяха ориентирани към преодоляване на пожара под моста и изстудяване на структурата, тъй че да запазят моста, само че това докара до различен проблем - пожарът обхвана гората над Дупница.

В момента има конкурс за назначение на 90 пожарникари в цялата страна. Средно по 7 индивида се борят за едно място, добави още Николов. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР