Основната причина за ситуацията в Бургаска област са дъждовете. Това

...
Основната причина за ситуацията в Бургаска област са дъждовете. Това
Коментари Харесай

Вътрешният министър с прозрение: Причината за наводненията в Бургаско са дъждовете

Основната причина за обстановката в Бургаска област са дъждовете. Това сподели министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред публицисти в бургаското село Черни връх, по отношение на бедственото състояние в общините Бургас и Камено в региона.
" Видяхме какви са провалите. Пътувайки насам видяхме това, което се е случило. Първото усещане, което имаме, че дъждовете са били толкоз огромни, че е нямало по какъв начин да не се случи такова нещо ", разяснява Радев, представен от " Фокус ".
Той означи, че прогнозата е била за количества към 20-30 л/кв. м., по-късно от Министерство на вътрешните работи посредством Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " са предизвестили всички области, че ще има 40-50 л/кв. м. " Оказва се, че тук-там са стигнали до 200 л/кв. м. Това значи, че главната причина за това, което се е случило във всички села, са дъждовете ", съобщи Радев.
" Тук е мястото с сътрудниците да изкажем съболезнованията си на околните на тримата починали. Хубаво е, че са направени всички други неща и не се е случило по-голямо злощастие. Взети са всевъзможни ограничения, не виждаме бедстващи хора - всички, които са имали потребност, са или в родственици, или в кметствата ", добави министърът.
По думите му електричество и питейна вода има на всички места, няма потребност от храна, а пътищата са проходими. Навсякъде имало и жандармерия.
Припомняме, че наводненията в Бургаско взеха три жертви, а 7 от микроязовирите са със скъсани стени. От земеделското министерство увериха, че язовирите, стопанисвани от " Напоителни системи ", се следят непрекъснато.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР