Основната причина за проникване на вируса на чума по дребните

...
Основната причина за проникване на вируса на чума по дребните
Коментари Харесай

БАБХ: Нелегално транспортирано животно е вероятният преносител на чумата у нас

Основната причина за навлизане на вируса на чума по дребните преживни животни у нас, е посредством незаконно превозване на животно, най-вероятно инфектирано от Турция. Това заяви Ивайла Давидова, представител на основна дирекция " Верификация на формалния надзор " при централно ръководство на Българска организация по сигурност на храните (БАБХ).


Около 4000 животни са евтаназирани все още. Официално оповестените огнища са пет и те са в селата, в които е открито съществуване на вируса.

Около 115 животни още би трябвало да бъдат евтаназирани в село Шарково. В днешния ден екипите са изтеглени, защото те са възпрепятствани да довършат до край своята работа.

БАБХ и нейните чиновници са формалните физически причинители на евтаназията на животните, допълват още от организацията.
 Заповедите на шефа на БАБХ за оповестяване на чума по животните са законни Заповедите на шефа на БАБХ за оповестяване на чума по животните са законни
Заповедите и ограниченията за ограничение на огнищата с чума по дребните преживни животни на изпълнителния шеф на Българската организация по сигурност н...
Още по тематиката Хиляди умъртвени овце и кози в Югоизточна България поради открита чума
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР