Основната причина за нарушеното водоподаване в Перник са климатичните промени,

...
Основната причина за нарушеното водоподаване в Перник са климатичните промени,
Коментари Харесай

Аврамова: Язовир Студена не е източван, ремонтираха го италиански водолази

Основната причина за нарушеното водоподаване в Перник са климатичните промени, пониженият дебит на водоизточниците. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, съобщи вести.бг.

По думите ѝ Перник не е изолиран случай и проблем с водоподаването все още има в още 6 български града, като са наранени 130 000 поданици.

През тази година септемврийски дъждове нямаше, язовир " Студена " не е могъл да попълни размера си подобен, какъвто се чака и към месец октомври шефът на " ВиК " е подал сигнал към регионалния шеф, че би трябвало да бъде въведен режим на водата, съобщи Аврамова.

Да не сатанизираме " ВиК ", тъй като там работят хора, които също живеят в Перник, пострадали са от водния режим и поставят неистови старания той да бъде анулиран, прикани районният министър.

Малко се закъсня с въвеждането на водния режим, само че освен това безводие подобен режим би трябвало да бъде въведен рано или късно. За страдание, режимът е въведен малко по-късно от нужното, посочи Петя Аврамова, като посочи, че кранът, който подава вода към промишлеността е спрян, а в понеделник ще бъде сменен.

Тя акцентира, че ремонт на язовира с източване на водоема не е осъществяван. Избрахме най-скъпия ремонт. Ремонтът се извърши от водолази от Италия. Ремонтните действия са завършили през декември 2018 година. Язовирът изрично не е източван с такава цел, съобщи Аврамова.

Регионалният министър разясни, че сега застрашени от режим на водата са Търговище, Кюстендил и Сливен.

Тол системата не е аварирала, акцентира министърът. Огромен екип от хора работят по нейното въвеждане. Въвеждането на системата не е единствено техническо въвеждане, имаше и доста процедури, които трябваше да извървим, съобщи Аврамова.

Направихме изследване, което демонстрира, че жителите на България считат, че би трябвало да има повече средства за ремонт и строителство на пътища, а тези средства могат да дойдат единствено от справедливото облагане на тежкотоварните транспорти. Това е пътят, макар че промяната е тежка. Тол таксата ще бъде въведена до 1 март, сподели още Петя Аврамова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CollectoRitioner (преди 4 секунди) Рейтинг: 3435 | Одобрение: -7505 Експертите знаят по-добре от селските форумни лаладжии с харизано приблизително обучение! A COLLECTIONER OF RARE ARTEFACTS/OBJECTS (PAINTINGS, ANCIENT ASIAN SWORDS) AND A COLLECTOR OF ENVY. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни цени <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР