Основната опозиционна партия в Зимбабве бойкотира първата реч за състоянието

...
Основната опозиционна партия в Зимбабве бойкотира първата реч за състоянието
Коментари Харесай

Опозицията в Зимбабве бойкотира първата реч за състоянието на нацията на президента след оспорваните избори

Основната опозиционна партия в Зимбабве бойкотира първата тирада за положението на нацията на президента Емерсън Мнангагва след оспорваните избори през август < /p> От FARAI MUTSAKA Associated Press, 3 октомври 2023 година, 10:44 ч. Избори.

Обръщението на Mnangagwa в постройката на Народното събрание, издигната от Китай за 200 милиона $, в Маунт Хампдън, към 18 километра (11 мили) западно от столицата Хараре публично откри новия законодателен мандат.

Той разказа изборите през август като „ надеждни, свободни, почтени и кротичък ”, само че не загатна протеста на опозицията по време на речта си, която той употребява, с цел да изложи законодателен дневен ред, включващ завършване на законопроект, който критиците на президента преглеждат като опит да се ограничи работата на откритите неправителствени организации.

Мнангагва сподели, че проблематичната стопанска система на Зимбабве е „ във възходяща траектория “ макар „ противозаконните наказания, наложени ни от нашите недоброжелатели “. Той имаше поради глобите, наложени от Съединените щати преди към две десетилетия поради хипотетични нарушавания на човешките права по време на ръководството на починалия някогашен президент Робърт Мугабе.

Дълго ръководещият автократ беше отхвърлен при прелом през 2017 година и сменен от Мнангагва, негов бивш съдружник. Мугабе умря през 2019 година

Mnangagwa сподели, че възстановяващото се селскостопанско произвеждане, усъвършенстваното електроснабдяване, процъфтяващият минен бранш, увеличените визити на туристи и инфраструктурни планове като пътища и сондажи са били всички признаци на напредък в Зимбабве, което претърпя една от най-тежките стопански рецесии в света и шеметни равнища на хиперинфлация преди 15 години.

Малкото останали публични предприятия в страната от 15 милиона неведнъж са се оплаквали, че са задушени от продължаваща валутна рецесия.

Повече от две трети от популацията в трудоспособна възраст в в миналото проспериращата страна оцелява с неофициални действия като улични хокинг, съгласно данни на Международния валутен фонд. Лошата или несъществуваща канализационна инфраструктура и дефицитът на чиста вода са довели до постоянни епидемии от холера.

Според Министерството на здравеопазването и грижите за децата, зараза, почнала през година края на август умъртви 12 души до края на септември в югоизточно Зимбабве. Властите в Хараре оповестиха във вторник, че са записали пет доказани случая на холера, само че нито един смъртен случай в някои от най-бедните покрайнини на столицата.

___

AP Африка вести: https://apnews.com/hub/africa

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР