Основната опозиционна партия в Гърция „Нова Демокрация“ е внесла предложение

...
Основната опозиционна партия в Гърция „Нова Демокрация“ е внесла предложение
Коментари Харесай

Кога гръцката диаспора ще може да гласува на парламентарни избори?

Основната опозиционна партия в Гърция „ Нова Демокрация “ е внесла предложение за даване на изборни права на живеещите в чужбина гърци на парламентарните избори. Но, държавното управление отпред със СИРИЗА още веднъж е отказало да се заеме с въпроса, написа основаният в Съединени американски щати гръцки портал Greek Reporter.
Вътрешният министър Панос Скурлетис отсрочи разглеждането на въпроса и съобщи, че тази тематика ще бъде прегледана от комисия в границите на идната половин година. Медията изяснява, че опозиционната партия е предложила ремонти в изборния закон, които биха разрешили на гърците в чужбина да упражнят правото си на глас на парламентарни избори и че тази точка би трябвало да бъде включена в проектопредложението за смяна на изборните секции в Атика и промени за локалните избори в Гърция.
„ Нова народна власт “ насочи сходни претенции към този момент два пъти през тази година, напомня Greek Reporter.
В хода на дебатите в Народното събрание, опозиционният водач Кириакос Мицотакис се обърна към премиера Алексис Ципрас, ръководителят на националното заседание Никос Вуцис и вътрешния министър, само че не получи отговор на въпросите си.
„ Господин Ципрас, ще гласуваме ли дружно, с цел да могат гърците в чужбина да гласоподават на тези избори? Да? С това люлеене на главата казвате да или не? Или отказвате да отговорите? Или даже се преструвате, че не ме чувате. Знам, че задавам сложни въпроси “, съобщи Мицотакис.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР