Основната опозиционна партия на Турция заяви, че нейната ръководителка в

...
Основната опозиционна партия на Турция заяви, че нейната ръководителка в
Коментари Харесай

Истанбулски опозиционен лидер влиза в затвора за близо 10 години

Основната опозиционна партия на Турция съобщи, че нейната ръководителка в Истанбул е наказана на девет години и осем месеца затвор поради изявленията си в обществените медии, в които са написани " обиди " към президента Реджеп Ердоган, написа БГНЕС. Канан Кафтанзиоглу от истанбулския клон на Републиканската национална партия (РНП) беше приета също за отговорна в " терористична агитация ", наред с други обвинявания, в развой, в който тя осмя като политически.
Тя изигра основна роля за шоковата победа на новия кмет на Истанбул - Екрем Имаглу при започване на тази година - за първи път партията на Ердоган загуби властта в най-големия град на Турция от 25 години насам. Присъдите би трябвало да бъдат доказани от апелативен съд, преди Кафтанзиоглу да може да бъде изпратена в пандиза.
Тя получи присъди за пет обвинявания, в това число 20 месеца за " оскърбление " на страната, 18 месеца за " засегнатост на държавен чиновник ", 28 месеца за " засегнатост на президента ", 32 месеца за " подбудителство на народа към ненавист ". Нейната " терористична агитация ", за която тя получи 18 месеца, се състои в цитиране на член на Кюрдската работническа партия (ПКК), взела участие в кървавия протест против страната от 1983 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР